ASAYİŞ - 06 Mart 2012 Salı 13:53

TEFECİ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİ TUTUKLANDI

A
A
A
TEFECİ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİ TUTUKLANDI

Bursa’da "suç işlemek için örgüt kurmak, tefecilik, nitelikli yağma ve silahla tehdit" suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 10 şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İddiaya göre, pazarcılık işiyle uğraşan çete lideri H.Ç. (33) ile beraberindeki 9 kişi, ihtiyacı olan vatandaşlara boş senet imzalatarak para verdi. İmzalattıkları senedin günü geldiğinde esnaftan verdikleri parayı tahsil edemeyen tefeciler, bazı iş yerlerini yağmaladı. Çete üyeleri, bazı dükkanlara kendi elemanlarını yerleştirerek para kasalarına, ayrıca bazı vatandaşların ev, araba, arsa ve kıymetli eşyalarına da el koydu.
Pazarcılık yaptıkları ve tefecilikle uğraştıkları iddia edilen 10 kişinin vatandaşlardan zorla para aldığı ihbarı üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çetenin mağdur ettiği 12 kişinin ifadeleri doğrultusunda zanlıları takibe aldı. 1 yıl boyunca yapılan takibin ardından düzenlenen operasyonda; H.Ç., S.E. (45), O.F. (34), N.B. (36), İ.T. (37), H.A. (24), C.K. (42), F.Ş. (35), S.B. (40) ve M.Ü. (45) adlı zanlılar yakalanarak gözaltına
alındı. Emniyete getirilen şahıslar, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir