YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 12:21

ANTALYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI SÜTÇÜ`DEN ZİYARET

A
A
A
ANTALYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI SÜTÇÜ`DEN ZİYARET

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Vergi Haftası nedeniyle Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (AESOB) ziyaret etti.
Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü ve Daire Müdürleri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’u ziyaret etti. Ziyarette Birlik Başkan Vekili ve aynı zamanda Antalya Gazete Bayii ve Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Ali Gülaçtı, Birlik Denetim Kurulu Üyesi ve Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, Birlik Disiplin Kurulu Üyesi ve Antalya Milli Piyangocular Odası Başkanı Yalçın Sayar ile Birlik Genel Sekreteri Mehmet Işıldağ hazır bulundu.
Esnaf ve sanatkarın önemine değinen Sütçü, “Bu hafta aslında vergi toplayanların değil, vergi ödeyenlerin haftasıdır. Vergisini veren vatandaş devletini ve yarınını düşünen vatandaştır. Gelecek nesillerimiz için vergimizi vermeliyiz. Kayıt dışı ekonomiyi de hep birlikte vergi bilincini herkese yayarak en aza indirmeliyiz. Çünkü kayıt dışı ekonomi ülke ekonomisi için çok büyük bir kayıptır” dedi.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, küçük esnafın günümüzün şu çok zor şartları altında ayakta kalmaya çalışırken dahi vergisini ödediğini belirtti. Üyeleriyle ilgili vergi ödemeleri konusunda ufacık dahi olsa bir sıkıntı yaşanmaması için vergi dairesi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Sevimçok, “Vergi bilincinin yaygınlaştırılarak artırılmasında tabii ki sizlerin gayreti ve takdire şayan çalışmalarınızın rolü çok büyük. Tabii ki burada bizlere düşen Vergi Haftası dışında da vergi bilincinin daha iyi yerleştirilmesi adına kurumlar arasındaki ilişkilerimizi sıcak tutarak belli başlı sorunların çözüm yolları ile sağlanabilecek kolaylıklar hakkında zaman zaman görüşmek ve bilgi alışverişinde bulunmak olmalıdır. Bizim kayıtlı üyelerimizin tamamını, vergisini ödeyen, istihdam yaratan ve devletini düşünen esnaf ve sanatkarlar oluşturmaktadır. Tabii ki bunların yanında Antalya’da esnaflık yapan ve kayıt dışı çalışarak sicil kaydı olmayan işletmelerde vardır. Bu işletmeler özellikle yaz aylarında büyük bir artış göstermektedir. Bizim en önemli sorunlarımızın başında da işte bu kayıt dışı çalışan işletmeler gelmektedir. Bu işletmeler hem devlete hem de vergisini düzenli olan veren esnafa zarar vermektedirler. Bununla ilgili olarak etkin bir mücadele gerekiyor. Vergi dairesi ile birlikte bu sorunun çözümü hususunda her türlü iş birliğine hazırız ve kayıt dışı konusunda yapılacak tüm çalışmaları da destekleriz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir