YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 17:07

TRABZON VALİLİĞİ SOSYAL YARDIMLARDA HIZ KESMİYOR

A
A
A
TRABZON VALİLİĞİ SOSYAL YARDIMLARDA HIZ KESMİYOR

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın faaliyetleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uygulamalarına ilişkin Trabzon Valiliği’nde basın toplantısı düzenledi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kapsamında şubat ayı sonu itibariyle 3 bin 226 özürlüye 2 milyon 301 bin 240 TL’lik ödemenin yapıldığını kaydeden Vali Kızılcık “Yani 3 bin 226 özürlüye aylık 600 TL civarında paranın ödendiğini görmekteyiz. Ayni ve nakdi yardım kapsamında 260 çocuğumuza 118 bin 209 TL’nin koruyucu aile hizmetlerinden yararlanan 5 çocuğumuza 2502 TL’nin yapıldığını böylece 260 çocuğumuza kişi başına aylık 500 TL’ye yakın yardımdan istifade ettiğini söyleyebiliriz. İl genelinde nakdi para yardımının 15 bin 858 kişiye miktar olarak 3 milyon 113 bin 153 lira olarak ödendi. Gıda yardımının 4 bin 143 kişiye 436 263 lira olarak ödendi. Yakacak yardımının 12 bin 653 kişiye 9 bin 850 TL ki bunu kömür olarak yani aynı yardım olarak yapıyoruz. Eğitim yardımının 26 902 çocuğumuza 2 milyon 567 bin 8, barınma yardımının 515 kişiye 765 832 lira, sağlık yardımı 560 kişiye 2 milyon 248 95 TL, proje yardımı olarak 204 kişiye 764 bin 690 TL, sosyal yardımlardan toplam olarak yardım alan kişi sayısı 60 bin 746, toplam yardım 9 milyon 791 bin597 TL olarak gerçekleşti. En son gelişmelere baktığımızda yaklaşık 2.2.5 ay önce kamuoyuna duyurulan eşi vefat eden her kadına aylık 250 TL yardım nakdi yardım yapılacak” dedi.
BAHÇECİK TOKİ KONUTLARI GELİRİ DÜŞÜK AİLELERE EV SAHİBİ OLMA FIRSATI SAĞLAYACAK
Bahçecik’te sosyal konut uygulaması hakkında da konuşan Kızılcık “TOKİ’lerin bir kısmı belediye ile yürüttüğü kentsel dönüşüm bir kısmı da gelir düzeyi belirli bir seviyenin altında olan vatandaşlar için yapıyor. 172 adet yeni konut yapılması kararlaştırıldı. Duyurusu dün itibariyle ilana çıkan projede kimlerin bu 172 adet konuttan istifade edebileceği belirtilmiştir. Bu bir ayın sonunda talep toplamaya başlayacağız. Böylece 172 yeni toplamda 396 adet konutumuzu dar gelirli vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. İlk 224 konutu Trabzon genelindeki dar gelirli vatandaşlarımızın tamamın talep ediyorlardı, yeni konutlarda bana göre daha doğru bir kararla sadece Trabzon şehir merkezinde yani merkez ilçede yaşayanlar müracaat edebilecekler. Zaten gelir düzeyi düşük olan bir vatandaşımızı kırsaldan buraya getirip burada iş bulması için ikinci bir zorlukla karşı karşıya bırakmamış olacağız. Noter huzurunda yapılacak kura ile hak kazandığı taktirde orada oturma hakkını da elde etmiş olacaktır” diye konuştu.
3 BİN 226 İHTİYAÇ SAHİBİNE EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLDİ
Evde bakım ve sağlık hizmetleri ile ilgili konuya da değinen Kızılcık “3 bin 226 vatandaşımıza bu hizmet veriliyor. Biz evde bakımı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile beraber yürütüyoruz. Aynı zamanda belediyemizin de bu alanda çok ciddi çalışmaları var. Üç kurum olarak biz tek elden koordinasyonu sağlayarak bu hizmetleri götürüyoruz. Hatta evin temizliğini, evde yemek yapmayı da gerçekleştiriyorlar. Böylece vatandaşımızın o andaki üç ihtiyacını karşılamış oluyorlar. Bunu kim yaptı, eğer benim devletin gerekli ekonomik desteği sağlamamış olsa bu imkanı veremezdik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin ete kemiğe büründüğü bir dönemi yaşadığımızı söyleyebilirim. Bu vergileri ödeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bu vergileri ödemezse bu paralar bir yerde toplamazsa bunlar gerçekleşmezdi. Devletimiz güçlü olsun ki vatandaşımıza da bu şekilde anında yardımcı olabilirim” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli KOSTÜ, YÖK’ün 2025 izleme raporunda üst sıralarda yer aldı Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025"te, öğrenci memnuniyeti, uluslararasılaşma ve bağış miktarı gibi kategorilerde ilk 20 üniversite arasına girdi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, YÖK tarafından 201 üniversitenin 67 farklı gösterge üzerinden değerlendirildiği rapor yayımlandı. Eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme, proje ve yayın, uluslararasılaşma ile topluma hizmet kategorilerinde yapılan değerlendirmelerde Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin performansı dikkati çekti. Memnuniyet ve erişilebilirlikte üst sıra Raporda yer alan Türkiye Üniversite Deneyim Araştırması verilerine göre Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, "Erişilebilirlik Memnuniyeti" göstergesinde yüzde 77,50’lik oranla Türkiye genelinde 10’uncu sırada yer aldı. Üniversite, "Öğretim Üyelerinden Memnuniyet" alanında ise yüzde 79,41 ile Türkiye’nin en iyi 18’inci üniversitesi oldu. Üniversitenin kazandırdığı bağış miktarının bir önceki döneme göre artış göstererek 351,7 milyon liradan 638,5 milyon liraya yükseldiği belirtildi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi,, bu rakamla bağış miktarı kategorisinde Türkiye genelinde 3’üncü sırada yer aldı. Bilimsel bilginin yaygınlaşması kapsamında ise üniversite adresli yayınların yüzde 80,13’ünün açık erişimli olması, kurumu bu alanda Türkiye 6’ncısı yaptı. Öğrenci sayısında yüzde 21 artış Rapora göre, üniversitenin toplam öğrenci sayısı bir yılda 3 bin 927’den 4 bin 756’ya yükselerek yaklaşık yüzde 21’lik büyüme kaydetti. Uluslararasılaşma başlığında da yüzde 16,41’lik uluslararası öğrenci oranıyla Türkiye’de bu alandaki ilk 20 üniversite arasında yer alındı. Ayrıca üniversitenin, 24 bilim iletişimi faaliyeti ile "topluma hizmet ve bilimi toplumla buluşturma" başlığında en aktif ilk 20 kurum arasına girdiği bildirildi.