ASAYİŞ - 07 Mart 2012 Çarşamba 10:27

ÖLEN 270 KİLOLUK ŞAHSI 15 KİŞİ TAŞIDI

A
A
A
ÖLEN 270 KİLOLUK ŞAHSI 15 KİŞİ TAŞIDI

Adana’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 270 kiloluk 39 yaşındaki Remzi Tutgak’ın cenazesi, 2. kattaki evinden 15 kişi tarafından aşağı indirilerek ambulansa taşındı.
Edinilen bilgiye göre, yaşadığı merkez Çukurova ilçesinde uzun süredir aşırı kilolarından kurtulmak için uğraş veren ve bunun için diyetisyene de giden Remzi Tutgak (39), bir türlü kilo veremedi. Diyetisyene gitmeden önce 250 kilogram olan Tutgak, 270 kilograma kadar çıktı. Sık sık doktora da giden Tutgak’ta aşırı kiloya bağlı olarak kalp rahatsızlığı başladı. Birçok kez hastanelik olan ve Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yardımıyla evinden çıkartılabilen Tutgak, dün sabah
saatlerinde işe gitmek için hazırlanırken kalp krizi geçirdi. Ailesi hemen 112’yi arayarak haber verdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri Tutgak’a müdahale ederken, bir taraftan da Tutgak’ı hastaneye götürmek için Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yangın merdiveni istedi. Yangın merdiveni geldi ancak Tutgak müdahalelere rağmen kalbine yenik düştü. Hayatını kaybeden Tutgak’ın cenazesi, aşağı indirilemeyince Can-Kur ekipleri eve girerek 2. katta bulunan evin oda ve dış kapılarını söktü.
Ancak Tutgak’ı evden indirmeye Can-Kur ekiplerinin gücü yetmeyince vatandaşlar ve yakınları da yardım etti. 15 kişi tarafından aşağı indirilen Tutgak’ın cenazesi, ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
İtfaiye eri Mustafa Kılınç, Tutgak’ı aşırı kilolu olduğu için evden çıkarmakta zorlandıklarını belirterek, "Önce merdivenle indirmeyi denedik ama 270 kilogram olduğu için düşme tehlikesinden dolayı vazgeçtik. Daha sonra bulunduğu odanın ve evin girişinin kapısını sökerek cesedi evden çıkardık" dedi.
Tutgak’ın cenazes,i hastanenin morgundan alınarak bugün toprağa verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.