YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 11:26

YENİ KONFERANS SALONUNA ŞEHİT ASKERİN İSMİ VERİLDİ

A
A
A
YENİ KONFERANS SALONUNA ŞEHİT ASKERİN İSMİ VERİLDİ

Van’ın Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü geçici olarak taşındığı binada yeni düzenlenen konferans salonuna, 2010 yılında şehit olan er Erol Tavukçu’nun ismi verildi. Şehidin anne ve babasının da katıldığı törenle salonun açılışı yapıldı.
Van’da meydana gelen depremlerden dolayı binası ağır hasar gören İlçe Emniyet Müdürlüğüne, yeniden düzenlenen İlçe Halk Kütüphanesi tahsis edildi. Hizmete açılmadan önce düzenlenen binanın konferans salonuna ise, 30 Mayıs 2010 tarihinde İskenderun kışlasında nöbet değişimi sırasında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Muradiyeli Deniz Muhafız Er Erol Tavukçu’nun ismi verildi. Konferans salonunun açılışı için düzenlenen törene; Kaymakam Erol Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan, İl
Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Çaldıran Sınır Tabur Komutanı Yarbay Gürbüz Demirtaş, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferit Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Akif Yorulmaz, kamu kurum amirleri, şehidin annesi Naciye ve babası Mehmet Emin Tavukçu, bazı esnaf ve ilçe halkı katıldı.
Konferans salonunda düzenlenen törende, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferit Çoban, Şehit Er Erol Tavukçu’nun biyografisini okudu.
Kaymakam Erol Tanrıkulu ise, "Bildiğiniz üzere 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde 2 büyük deprem yaşadık ve bu depremlerde ilçemizde vatandaşlarımızın binaları yanında 3-4 kamu binasında da ciddi anlamda hasar meydana geldi ki bunlardan birisi de İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve lojmanlarında oldu. Güvenlikte hizmet akmayacağı için İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını en uygun yer olan Halk Kütüphanesi binasına taşımak zorunda kaldık. Tabi yaşadığımız bu depremler bizlere bir daha göstermiştir ki
depremler ülkemiz için kaçınılmaz bir durum. Buna göre hem devlet olarak hem de vatandaşlar olarak afetlere hazırlıklı olmalıyız, binalarımızı sağlam yapmalıyız ve bundan sonraki süreçte, bu yaşadığımız sıkıntılı günleri fırsata dönüştürerek belirli bir mimarisi olan sağlıklı bir kent kimliği oluşması gayreti içinde olmalıyız. Bu anlamda yeni Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve lojmanlarının polisimizin bir politika olarak benimsediği özgürlük, güvenlik, anlayışına uygun olarak yapılacak ve modern teknolojik
çağın gerektirdiği araç-gereçle donatılacak olmasıda bir kazançtır. Yine yaşadığımız bu süreçte, gerçekten ilçemizin ihtiyaç duyduğu, içinde bulunduğumuz konferans salonunu yaparak adını da şehidimizin ismini vermemiz, zaten Allah katında ölümsüz olan şehidimize karşı bir nebze de olsa ona şükran ve minnet duygularımızı ifade etme fırsatını vermiştir. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Gerek şehidimizin isminin bu salona verilmesine, gerekse de güvenlik
hizmetinde hiç aksaklığa yer vermeden içinde bulunduğumuz binaya taşınmasında büyük bir emek sarf eden İlçe Emniyet Müdürüne ve tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yetkililerin büyük ilgi gösterdiği şehidin anne ve babası ise oğullarının ismini verdikleri konferans salonu için gösterilen ilgiden dolayı yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da 19 Mayıs coşkusu Deprem bölgesi Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı coşkuyla kutlandı. Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı kutlamaları İnönü Caddesi Malatya Park AVM önünde gerçekleştirildi. Malatyalıların yoğun katılım sağladığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, “19 Mayıs Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da topyekun bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihin adıdır. 19 Mayıs Milli Egemenlik ve Milli İradenin hakimiyet günüdür. 19 Mayıs geleceğimizin teminatı gençliğimize güvenin sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919‘da Samsun’da tarihe altın harflerle yazılan kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 105’inci yıldönümünde, o günkü heyecanı, bugünde aynı şekilde yaşıyoruz. Unutulmamalıdır ki 19 Mayıs sadece bir tarih değil bir milletin dirilişinin ve bir ulusun umutlarının simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ve Cumhurbaşkanımızın da Recep Tayip Erdoğan’ında sürekli gençlerimize hatırlattığı muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerimiz için durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalıyız. 105 yıl önce bu güzel vatanımız için mücadele ederek şehit ve gazi olan ecdadımıza layık olmalıyız. Ecdadımızın mücadelesinden aldığımız bu ilhamı, geleceğimizi inşa etmede rehber edinmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmalıyız. Her alanda yerli ve milli atılımlarla ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, milli mücadele ruhumuzdur“ dedi. “Her şeyi gençliğe bırakacağız” Hedeflenenin bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye olduğunu kaydeden Kayhan, ”Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz siz değerli gençlerimizdir. Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olan sizlerin akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığınız gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir. Evet, bütün ümidimiz siz kıymetli gençlerimizdedir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından geçilen kutlama programında öğrenciler ve sporcular tarafından gerçekleştirilen gösteriler büyük beğeni topladı. Kutlama programı mini konser ile son buldu. Törene Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel , Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kurum müdürleri ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.