YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 12:11

SMMMO HEYETİ, KUTSO’YU ZİYARET ETTİ

A
A
A
SMMMO HEYETİ, KUTSO’YU ZİYARET ETTİ

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) İl Başkanı Necmi Polat ve beraberindeki heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.
SMMMO İl Başkanı Necmi Polat, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler günü sebebiyle, iş dünyasının temsilcisi olan KUTSO’yu ziyaret etmek istediklerini belirtti.
SMMM mesleğinin ticaret, sanayi, hizmet sektörü gibi geniş bir alanı kapsadığını söyleyen Polat, bu ziyaretlerle hem mesleklerinin önemini anlatmak, hem de iş dünyası vasıtasıyla mesleki sorunları duyurmak istediklerini ifade etti. KUTSO tarafından Kütahya SMMMO çalışmalarına verilen desteklerden dolayı, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’a teşekkürlerini sundu.
2012 yılı ekonomik beklentileri ile yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında değerlendirmeler yapılan ve mükelleflerin yasal sorumlulukları hakkında bilgi paylaşılan ziyarette KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KUTSO üyeleri için yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildiğini belirtti.
“Global sistemin bir parçası olmak istiyorsak, gerekenleri de yerine getirmek zorundayız” diyen Güral, “2012’den beklentilerimiz yüksek, kentsel dönüşümden de umutluyuz” şeklinde konuştu.
SMMMO heyetine “Sizin görevlerinizden birisi de, şemsiyeniz altındakilere moral vermek, ancak bunu yaparken tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini söylemektir” diyen Nafi Güral “Kütahya’da gençlere sahip çıkılamıyor, onları burada tutmamız için ekonominin gelişmesi lazım, bunun için de ekonominin güçlü olması lazım” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.