YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 13:29

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLLERİ’NİN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

A
A
A
AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLLERİ’NİN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr.Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.
AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, yayımladıkları mesajında şu ifadelere yer verdiler:
“Kadınlarımız cemiyetin temel taşı, ailenin de mihenk taşıdır. Tarihimizin şeref levhalarını süsleyen kadınlarımız şefkat, metanet, kuvvet ve sabır kahramanlarıdır. Fıtratlarındaki sevgi, şefkat, muhabbet ve koruma duygusu, en latif bir surette Cenab-ı Hak tarafından sinelerine konulmuştur. Kadın latif fıtrattadır. Huzurun ve meşruiyetin en kudsi sığınağıdır. Teselli sinesidir. Kişiliği ile öne çıkan kadınlarımızın his dünyası şefkate bürünmüş ve etten kemikten sıyrılmış birer ulviyet ağacıdır. Kadın annedir. Varlıkların en muhteremidir. “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” hadisinin muhatabı olan kadınlar, anne olarak insanın en birinci üstadı, en tesirli muallimidir. Hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, analarımız, bacılarımız, hayat arkadaşlarımız, en değerli ve saygın varlığımız olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü yürekten tebrik ediyor, selam ve saygılar sunuyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Veteriner hekimden kurbanlıklarda yaş ve küpe uyarısı Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Hüseyin Aktaş, kurbanlık seçimi için uyarılarda bulunarak, "Koyun ve keçilerde kurban yaşı 1’dir. Büyük başların ise 2 yaşında olması gerekiyor. Koyunlarda şöyle bir istisna vardır. Dinimize göre fiziki olarak eğer 6 aylık olmasına rağmen 1 yaşındaymış gibi gösteriyorsa kurban edilebiliyor. Diğer önemli bir husus ise hayvanın kayıtlı olmasına dikkat etmemiz lazım" dedi. Veteriner Hekim Hüseyin Aktaş, kurbanlık hayvan alımlarında sağlık ve dini açıdan dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu söyledi. Hayvanın sağlıklı olmasına dikkat edilmesini gerektiğini vurgulayan veteriner Aktaş, fiziki olarak da hayvan yürüdüğü zaman yürüyüşünden, yününden ve boyutundan belli olduğunu ifade etti. Hayvan da gerçek yarışın öğrenilmesi istendiği zaman dişine bakılması gerektiğini aktaran Aktaş, "Koyun ve keçilerde kurban yaşı 1’dir. Büyük başların ise 2 yaşında olması gerekiyor. Koyunlarda şöyle bir istisna vardır. Dinimize göre fiziki olarak eğer 6 aylık olmasına rağmen 1 yaşındaymış gibi gösteriyorsa kurban edilebiliyor. Diğer önemli bir husus ise hayvanın kayıtlı olmasına dikkat etmemiz lazım. Çünkü hayvan küpeli olduğu zaman biz Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bu hayvanların düzenli olarak aşılarını yapmış oluyoruz. Yani bu hayvan kayıtlı olduğu zaman düzenli olarak kontrollerini yapıyoruz. Kayıtlı hayvan sağlıklı demektir" dedi. Resmi kaydı olmayan yerlerde kesim yapılmamasını dile getiren Aktaş, "Siirt’te kurban kestiğimiz yerler olarak şu an bulunduğumuz Tahir Şakar olarak bilinen çiftlik ve resmi olarak açılan mezbaha bulunmaktadır. Bu iki yerde kesilmesini söylüyoruz. Çünkü, hijyen çok önemlidir. Kurban kestiğimiz zaman etrafa attıklarını attığımızdan dolayı hem hastalık bulaştırıyor, hem kirletiyor hem de hasta olan bir hayvandan herkese bulaşabiliyor. Kurbanlıkları işi bilenlere kestirmemiz lazım. Zaten resmi yer dediğimiz de bundan dolayıdır. Bunu bilen bu ehliyete sahip kişiler kesmesi lazım. Çünkü buna dikkat edilmediği zaman kesim yapan kişiler kendilerine zarar veriyorlar. Her bayramda olduğu gibi çok sayıda görüyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde kendilerini yaralayan, kendilerini kesen insanları görüyoruz. Hayvana de eziyet etmemiş oluyoruz. Usulüne göre kesilmiş oluyor, kontrollü ve sağlıklı oluyor. En azından bu hayvanda bir hastalık çıktığı zaman, hastalığın nereden çıktığı bizim için de kolay oluyor ama resmi olmayan bir yerlerde kesildiği zaman bu hayvanlarda hastalıkların kontrolü de bizim için hem sıkıntılı hem de takibi zor oluyor" diye konuştu.
Düzce Süt Haftası kutlandı DÜZCE(İHA) – Düzce’de Süt Haftasında büyüme ve gelişme dönemlerinde sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenebilmek için çocukların, annelerin ve yaşlıların günde bir litre, yetişkinlerin ise yarım litre süt tüketmesi gerektiğini aktarıldı. Düzce Fatih İlkokulu öğrencilerine sütün önemi hakkında bilgilendirme amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, süt içmeyi alışkanlık haline getirmek için caddelere bilinçlendirici afişler asıldığını belirtti. Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Uzun, bu ürünlerin protein, yağ, karbonhidrat, vitaminler ve mineraller açısından zengin ve dengeli bir senteze sahip olduğunu, dolayısıyla temel bir gıda maddesi olduğunu ifade etti. Özellikle büyüme ve gelişme dönemlerinde sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenebilmek için çocukların, annelerin ve yaşlıların günde bir litre, yetişkinlerin ise yarım litre süt tüketmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasının devamında, sütün üretimden sofraya gelene kadar tüm aşamalarının sağlık açısından güvenilir olmasının büyük önem taşıdığını belirten Esra Uzun, süt ve süt ürünleri satın alırken etiketli, orijinal ambalajlı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay numarası almış işletmelerin ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. İl Müdürü Esra Uzun ayrıca, il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından öğrencilere gıda israfı ve kaybı konularında bilgilendirme yapıldığını ifade etti. Her tüketici birer gıda denetçisi Öğrencilere, tüketicilerin birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket edip, ambalajsız, sokakta açıkta satılan, etiketsiz, üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan ürünleri satın almamaları gerektiğini belirtti. Ürünlerin son tüketim tarihlerine dikkat edilmesi, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olması gerektiğini söyleyen Tarım Müdürü Esra Uzun, her türlü gıda şikayetlerinin 174 Alo Gıda gıda ihbar hattına bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasını "Sağlık için, her gün süt içmeyi ve süt ürünü tüketmeyi ihmal etmeyiniz" tavsiyesiyle sonlandırdı. Düzce’de gerçekleştirilen bu etkinlik, süt tüketiminin önemini vurgularken, halkı bilinçlendirme çalışmalarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ülkemizde de 1991 yılından bu yana kutlanmakta olan Süt Haftasının temel amacı; süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemini topluma anlatmak ve bu ürünlerin tüketimini artırarak daha sağlıklı bir toplum oluşturmak.
Kocaeli Başkan Büyükakın’dan Kağıtspor’a: "Kocaeli’nin gururu oldunuz" Kağıtsporlu gençlerle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Kocaeli’nin gururu oldunuz. Katıldığınız ulusal ve uluslararası müsabakalarda şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ettiniz, bayrağımızı dalgalandırdınız. Hepinizi alnınızdan öpüyorum" dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, Kağıtspor bünyesinde katıldıkları hemen her şampiyonadan madalyalarla dönen, kulübün müzesini kupalarla dolduran sporcular ve yöneticilerle buluştu. Kulüp merkezinin yer aldığı SEKA Sporcu Eğitim Merkezinde (SEKASEM) Kağıtspor Başkanı İbrahim Ercin, yöneticiler ve sporcularla bir araya gelen Başkan Büyükakın, "Büyükşehir Kağıtspor’un sporun hemen her alanında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren değerli sporcuları Kocaeli’nin gururu oldunuz. Katıldığınız ulusal ve uluslararası müsabakalarda şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ettiniz, bayrağımızı dalgalandırdınız. Hepinizi alnınızdan öpüyorum" dedi. "Hepinizin gözlerinde kazanma azmini, mücadele ruhunu görebiliyorum" Sporcuları tebrik eden Büyükakın, "Kazandığınız madalyalar ve elde ettiğiniz kupalar; alın terinin, azmin, çok çalışmanın ürünüdür. Hepinizin gözlerinde kazanma azmini, mücadele ruhunu görebiliyorum. Amatörün centilmenlik ruhunu kaybetmeden verdiğiniz profesyonelce mücadeleden dolayı sizleri ayrıca kutluyorum. Özellikle milli sporcularımızı ay yıldızlı formayla çıktıkları her karşılaşmada gönülden destekliyorum. Kocaeli’de yaşayan herkesin gönlü, kalbi, destekleri sizlerle beraberdir. Kağıtspor kulübünde başkanından yönetimine, branş sorumlularından antrenörlerine, malzemecisine kadar emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu. 37 branşta 120 antrenörün özverisi ve 114 farklı salonda 147 antrenman grubunun çalışmalarıyla 159 milli sporcu yetiştiren Kağıtspor’un Kocaeli’nin ve Türkiye’nin gurur kaynağı olmaya devam ettiğini bir kez daha vurgulayan Başkan Büyükakın, "Bu muhteşem başarılarla ’spor kenti Kocaeli’ vizyonumuza büyük destek veriyorsunuz. Bu yolda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hedeflerimiz yüksek, hayallerimiz büyük. Gelecekte daha da fazla milli sporcu yetiştirerek, her zaman bir adım ileriyi hedefleyerek, Kocaeli’nin ve Türkiye’nin adını uluslararası platformlarda gururla duyurmayı sürdüreceğinize inanıyorum" diye konuştu.