YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 14:39

CHP’LİLER KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

A
A
A
CHP’LİLER KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

CHP Aydın İl Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü düzenlediği kahvaltılı etkinlikle kutladı.
Turistik Park Tesisleri’nde gerçekleşen etkinliğe Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP’nin genel seçimlerdeki milletvekili adaylarından Ferda Çağlar Erkut, Kadın Kolları ilçe başkanları ile bayanlar takıldı.
Törende yaptığı konuşmada 8 Mart’ın kadının örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele gününün simgesi olduğunu belirten CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, “8 Mart hepimize, kadınların eşit insanlar olduğunu hatırlatan bir gündür. Bir başka deyişle kadın-erkek eşitliğine dair yüzleştiğimiz bir gündür” dedi.
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün 102. Yılını kutladıklarını hatırlatan Özdemir, “Aradan geçen süre içinde, dünyada ve ülkemizde kadın hakları konusunda önemli gelişmeler olmuştur. Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyet aynı zamanda bir kadın devrimidir. Cumhuriyetle başlayan o büyük toplumsal dönüşümünün temel ekseni kadın-erkek eşitliği olmuştur” diye konuştu.
Konuşmasında hükümeti de eleştiren Özdemir şunları söyledi.: “AKP’nin 10 yıllık iktidarında yüzde 1400 artan ve artmaya devam eden kadına yönelik şiddet,toplumun ekonomik ve sosyal açıdan geldiği durumu açıkça ortaya koyan göstergesidir. Kadın yaşamın her alanda sömürülmekte, şiddete uğramakta ya da cinayete kurban gitmektedir. Tepkiler karşısında hükümet, 8 Mart’a yetiştirmeye planladığı bir yasa tasarısı düzenlemeye girmiştir”
Özdemir, partisinin son tüzük kurultayında cinsiyet kotasını yüzde 33’e, gençlik kotasını yüzde 10’a yükselttiğini hatırlattı.
CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci ise yaptığı konuşmada gördükleri kalabalık tablodan dolayı memnun olduklarını söyledi.
Kadınların siyasette sözünün ‘daha fazla’ geçmesi gerektiğini söyleyen Şahinci şöyle konuştu:
“Aydın olarak bu açıdan şanslıyız. Değerli bir bayan belediye başkanımız var. Bu iktidarımızı sürdürmemiz için bayanlarımıza görevler düşüyor. AK Parti hükümeti Aydınımızı büyükşehir yapmak istiyor. Burada büyükşehiri kaybetmemiz gerekiyor. 2014 seçimlerinde daha fazla çalışmalyız”
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yaptığı konuşmada salonlara sığmadıklarını gördüğünü söyledi. Bu görüntünün çok önemli bir mesaj olduğunu belirten Çerçioğlu, “Çağdaş, laik, demokratik cumhuriyetin temsilcileri kadınlardır. Dün İzmir’de ‘Bir kanadı kırık kuşun uçması zor olur’ demiştim. Avrupa iki kanadı ile uçuyor. AB’ye girmek için daha fazla kadınlarımıza söz hakkı tanınmalı. Bu söz hakkı liderlerin iki dudağı arasında olmamalı. Burada bulunan kadınlarımız yerel yönetimlerde İl Genel Meclisleri’nde, belediye meclislerinde görev almalı, karar verici rolüne bürünmeli” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.