GENEL - 08 Mart 2012 Perşembe 13:11

SİVİL TOPLUM ANAYASA PLATFORMU KADINLARIN KATILIMIYLA TOPLANDI

A
A
A
SİVİL TOPLUM ANAYASA PLATFORMU KADINLARIN KATILIMIYLA TOPLANDI

Sivil Toplum Platformu, anayasa çalışmalarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların katılımıyla TOBB ETÜ Sosyal Tesisleri’nde devam etti.
Toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile diğer oda ve meslek kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ilk düğmenin yanlış iliklenmesiyle bütün düğmelerin yanlış ilikleneceğini belirterek, "Mevcut anayasa, bir darbe anayasasıdır. İlk yanlış zaten burada. Milletin devleti olacağı yerde, devletin milleti oluşturulmuş" şeklinde konuştu.
Memur-Sen olarak yeni bir anayasa yapılmasına yönelik birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Gündoğdu, şimdiye kadar yapılan en büyük anket ve kamuoyu araştırmasıyla toplumun beklentilerini ortaya koyduklarını ifade etti. Yaptıkları araştırma sonucunda toplumun her kesiminin anayasa sürecine dahil olmak istediği iradesini gördüklerini dile getiren Gündoğdu, "Toplumumuz darbe anayasasından kurtulup, sivil idare ve irade ürünü yeni bir anayasa yapılmasını istiyor. Anayasa yapım sürecinde aktif rol almak
isteyen vatandaşlarımız, anayasada yer almasını istedikleri en önemli hususun ise insan onuru olduğu gerçeğini ortaya koydu" dedi.
"KADINA YÖNELİK AYRIMCILIK SONA ERMELİ"
Yeni anayasayla ilgili olarak hayatın her alanında yer alan kadınların görüş ve önerilerinin alınmasının önemine dikkat çeken Gündoğdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu toplantının gerçekleştirilmiş olmasının önemine dikkat çekti. Toplumda kadınlara yönelik uygulanan ötekileştirme ve ayrımcılığın sona ermesi gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Bir futbol takımının sahası, ceza sebebiyle taraftara kapatılırsa kadın ve çocuklara açılıyor. Bu, pozitif ayrımcılık değil negatif ayrımcılıktır. Erkeklerin olmadığı
yere kadınlar alınarak, negatif ayrımcılık sergilenmiş oluyor" ifadelerini kullandı.
Eğitim ve çalışma hakkının kullanılmasında başörtüsü yasağı ile bir başka ayrımcılık ve ötekileştirme yapıldığını da söyleyen Gündoğdu, kadına karşı uygulanan başörtüsü yasağını kadına uygulanan en büyük şiddet olarak gördüklerini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MSB: "Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat Doğu Akdeniz’de etkisiz hale getirildi" Milli Savunma Bakanlığı, İran’dan ateşlenerek Irak ve Suriye hava sahasını geçtikten sonra Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından angaje edilerek etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran’dan ateşlenerek Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen balistik mühimmatın zamanında müdahaleyle imha edildiği belirtildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İran’dan ateşlenip Irak ve Suriye hava sahasını geçtikten sonra Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmat, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından zamanında angaje edilerek etkisiz hâle getirilmiştir. Hatay ili Dörtyol ilçesinde düşen mühimmat parçasının, söz konusu tehdidin havada imha edilmesi sonrasında önleme yapan hava savunma mühimmatına ait olduğu tespit edilmiştir. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak konusundaki irademiz ve kapasitemiz en üst seviyededir. Türkiye bölgesel istikrar ve huzurdan yana taraf olurken, kimden ve nereden gelirse gelsin topraklarının ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya muktedirdir. Topraklarımızın ve hava sahamızın savunulmasına yönelik her türlü adım kararlılıkla ve tereddütsüz atılacaktır. Ülkemize yönelik her türlü hasmane tutuma karşı cevap verme hakkımızın mahfuz olduğunu hatırlatıyoruz. Tüm taraflara, çatışmaların bölgede daha da yayılmasına neden olacak adımlardan uzak durma uyarısında bulunuyoruz. Bu kapsamda NATO ve diğer müttefiklerimizle istişare içinde olmayı sürdüreceğiz."
Iğdır Iğdır Üniversitesi, SHGM Kurumsal Dönüşüm Modeli (KDM-ORG) Sistemine entegre oldu Iğdır Üniversitesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile gerçekleştirdiği stratejik iş birliği sayesinde, havacılık eğitimini dijital modüllerle dünya standartlarına taşıyor. Iğdır Üniversitesi ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) arasında, havacılık eğitiminde dijital dönüşümü odak noktasına alan kapsamlı bir iş birliği süreci başlatıldı. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel ve SHGM Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek arasında gerçekleşen görüşmede; üniversitenin "Eğitim Kaynak Sağlayıcısı" (EKS) olarak yetkilendirilmesi ve KDM-ORG (Kurumsal Dönüşüm Modeli) entegrasyonunun hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Bu stratejik adım çerçevesinde, Iğdır Üniversitesinin SHGM tarafından EKS olarak yetkilendirilmesiyle bünyedeki havacılık eğitimleri, ulusal ve uluslararası normlarla tam uyumlu hale getirilecek. KDM-ORG entegrasyonu sayesinde öğrenciler, SHGM onaylı dijital eğitim içeriklerine ve modüllerine doğrudan erişim sağlayabilecek. Söz konusu yetkilendirme ile Iğdır Üniversitesi öğrencileri, akademik eğitimlerine devam ederken eş zamanlı olarak SHGM onaylı modülleri tamamlayabilecek. Böylece mezuniyet aşamasında sadece diploma değil, uluslararası geçerliliğe sahip sektörel uzmanlık sertifikalarını da almaya hak kazanacaklar. Bu entegrasyonun, mezunların istihdam edilebilirliğini artırarak sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırması hedefleniyor. İş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, havacılık sektörünün yüksek standartlar ve güncel bilgi birikimi gerektiren stratejik önemine dikkat çekti.
Kayseri Melikgazi Belediyesi Fatma Haskahveci Sosyal Tesis ve Kur’an Kursu açılış için gün sayıyor Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Kocatepe Mahallesi’nde yapımı gerçekleşen Melikgazi Belediyesi Fatma Haskahveci Sosyal Tesis ve Kur’an Kursu’nda sona gelindi. Açılış için gün sayan proje kadınlar ve çocuklar için sosyal tesis gibi hizmet verecek. 4-6 yaş döneminde çocukların gelişimlerini destekleyecek, kadınların dini eğitimlerini tamamlamalarına ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirmelerine katkı sağlayacak Kur’an Kursu’nun yakında vatandaşla buluşacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, "İlçemizde eğitimden sağlığa, kültürden sosyal yaşama nitelikli hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Eğitim ve kültür hayatına önemli bir değer katacak, Melikgazi’mizin yeni sosyal tesisi ve Kur’an Kursu’nda sona geldik. Nüfus yoğunluğun fazla olduğu Kocatepe Mahallemizde yapımı merakla beklenen tesisimiz nihayete eriyor. Çocuklarımız ve hanım kardeşlerimiz için adeta bir sosyal tesis gibi hizmet verecek olan projemiz zemin ve 1 kattan oluşuyor. Ayrıca kadınların sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri çok amaçlı bir salon mevcut. Alt katta çocuklarımızın zihinsel, duygusal, sosyal, dini gelişimlerini destekleyici sınıflar, oyun odaları yer alırken üst katta hanım kardeşlerimizin dini eğitimlerini alabilecekleri sınıflar ve sosyal etkinleri için çok amaçlı salon yer alıyor. Tesisimiz on sınıflı bir okul gibi hizmet edecek. Evlatlarımıza, hanım kardeşlerimize, Kocatepe Mahallemize, Melikgazi’mize hayırlı, uğurlu olsun. Yakında açılış törenini hep birlikte yapacağız inşallah. İlçemizin gelişimine ivme kazandıracak yeni yatırım ve hizmetlerle çalışmalarımıza yön vermeye devam edeceğiz" dedi.