YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 16:39

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DÜNDAR`DAN KADIN GAZETECİLERE JEST

A
A
A
OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DÜNDAR`DAN KADIN GAZETECİLERE JEST

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bursalı kadın gazetecileri Sümbüllü Bahçe Konağı’nda ağırladı.
Osmangazi Belediyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel programında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kadın gazeteciler ve meclis üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Bursa medyasının önde gelen isimlerini Sümbüllü Bahçe Konağı’nda ağırlayan Başkan Mustafa Dündar, kadın hakları konusunda Türkiye’nin hızla yükselen bir ivmeye sahip olduğunu söyledi.
Türkiye’de pozitif ayrımcılık noktasında atılan adımlara da değinen Başkan Mustafa Dündar, kendi haklarını savunması noktasında kadınlara büyük sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Belediye bünyesinde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu oluşturduklarını ve bu komisyonun çalışmalarını başarıyla yürüttüğünü anlatan Dündar “Kadınlarımız siyasi, sosyal ve ekonomik yaşamın tam merkezinde yer alıyor. Her alanda başarılarıyla gündeme geliyorlar. Burada medyada başarıyla görev yapan sizlerle beraberiz. Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Her alanda Türk kadınları başarıdan başarıya koşuyor. Kadınlarımızı bir gün değil her gün hatırlıyor, onlarla omuz omuza geleceğe yürüyoruz” dedi.
Gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Başkan Dündar, Türkiye’de kadın haklarının sosyal yaşama yansımasıyla birlikte şiddet ve ayrımcılığın azalacağına olan inancını da dile getirdi. Toplantı sonunda kadın gazeteciler davetinden dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti. Dündar ise, toplantıyı organize eden Osmangazi Belediyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Başak Kılıç ve tüm kadınlara teşekkür ederek, Kadınlar Günü’nü kutladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.