YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 14:30

KIRIKKALELİ DAĞCILAR TİRYAKİLERE SİGARA BIRAKTIRACAK

A
A
A
KIRIKKALELİ DAĞCILAR TİRYAKİLERE SİGARA BIRAKTIRACAK

Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, "Sigarayı Atın, Hayatı Tadın" adlı projesiyle kişilere sigara bıraktırmayı amaçlıyor.
Kırıkkale’de Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği hazırladığı bir proje ile sigara kullanan kişilere sigarayı bıraktırmayı hedefliyor. "Sigarayı Atın, Hayatı Tadın" projesinin Türkiye’de ilk olduğunu söyleyen Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği Kulüp Başkanı Metin Atun, projenin özünün doğa sporları takviyesiyle kişilere sigarayı bıraktırmak olduğunu ifade etti.
Geçmiş yıllara göre sigara kullananların sayısının her geçen gün arttığını belirten Atun, "Amacımız, insanlara doğal ortamda spor alışkanlığı kazandırıp, hem çevre bilinci oluşturmak, hem de sağlıklı bireyler yetiştirerek sağlık harcamalarının azalmasını sağlamak ve böylece ülke ekonomisine katkıda bulunmak" şeklinde konuştu.
Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Atun, "Sigarayı bıraktırma projesine gönüllü olarak katılacak adaylar önce proje ortağımız olan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Uzmanlarından Yrd. Doç. Dr. Emel Bulcun’un kontrolünden geçecek. Kontrolden geçen adaylar 2 ay boyunca 8 doğa yürüyüşü yaptıktan sonra tekrar sağlık kontrolünden geçecekler. Bu iki veri arasındaki değerler bilimsel bir çalışma olarak değerlendirilecek. Projemize, özelde Kırıkkale halkı, genelde tüm Türkiye
halkı katılabilir. Ayrıca, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve çalışanları, özel işletmelerin yönetici ve çalışanları, üniversite personeli ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların yönetici, öğretmen ve diğer çalışan personel, dağcılık ve doğa sporlarıyla ilgilenen tüm dernek, vakıf ve diğer sivil toplum örgütleri katılabilirler" ifadelerine yer verdi.
Projeye şimdiden 50 adayın müracaat ettiğini belirten Dernek Başkanı Metin Atun, "Sayı giderek artıyor. İnşallah bu ay belirleyeceğimiz tarih itibariyle projemiz başlayacak. Şimdiden projemize destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.