ASAYİŞ - 09 Mart 2012 Cuma 19:07

17 MARKETTEN HIRSIZLIK YAPAN ZANLI TUTUKLANDI

A
A
A
17 MARKETTEN HIRSIZLIK YAPAN ZANLI TUTUKLANDI

Samsun’da ve Ordu’da 17 marketlerden hırsızlık yaptığı iddia edilen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Tekkeköy ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, asayiş uygulaması sırasında Samsun-Ordu Karayolu üzerinde durumundan şüphelendiği 19 ES 113 plakalı kapalı kasa kamyonette yaptığı aramada, 1 adet tabanca ve 26 adet mermi ile birlikte yaklaşık 3 bin TL değerinde çeşitli gıda maddeleri ele geçirdi. Söz konusu gıda maddelerini kredi kartından alışveriş yaparak aldığını iddia eden araç sürücüsü İrfan A.’nın (34), Samsun il merkezinde 7 marketten, Çarşamba ilçesinde 2 market, Ordu il
merkezinde 4 market, Fatsa ilçesinde 1 market, Ünye ilçesinde 3 marketten olmak üzere toplam 17 markete müşteri gibi girerek giysisinin arasında saklayıp çeşitli gıda ve temizlik malzemeleri çaldığı tespit edildi.
Çalıntı 87 ayrı marka kaşar peyniri, toz şeker, sucuk, makarna, pirinç, kuru fasulye, mercimek, çamaşır deterjanı ve çay paketleri ele geçilirken, şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Şöhretler Karması sahaya indi Samsun’un Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Şöhretler Karması’ futbol müsabakasında sahne alan efsane futbolcular, gözlerin pasını sildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atakum Belediyesi tarafından Şöhretler Karması Futbol Şöleni düzenlendi. Samsunspor’un ve Türk Milli Takımı’nın eski oyuncularından Celil Sağır gibi birçok yıldız ismin katıldığı şölende Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel ile birlikte efsane futbolcular, Atakum Belediyespor’a karşı mücadele ettiler. Başkan Türkel: “Önümüzdeki yıllarda daha da güzelleşen kutlamalar yapacağız” Kutlamaların her yıl katlanarak daha da güzelleşeceğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıldönümündeyiz. Belediye başkanı olalı kısa bir süre geçti ama Samsun’a yakışan bir 19 Mayıs’ı tıpkı gençliğimizde olduğu gibi 4 gün festival şeklinde geçen bir kutlama programı hayal ettik. Bu kapsamda Samsunspor’un efsane futbolcuları ile Atakum’da futbolu seven hemşehrilerimiz buluştu. Çok güzel bir organizasyon oldu. Önümüzdeki yıllarda daha da güzelleşen kutlamalar yapacağız” dedi. Celil Sağır: "Atatürk şehrine onun evlatları yakışır" Bayramı anlamlı etkinlikler ile taçlandırdıklarına dikkat çeken eski milli oyuncu Celil Sağır ise, “Önemli bir maça çıktık. Atatürk’ün isminin olduğu her yerde biz varız. Sağ olsun belediye başkanımız bizi çağırdı ve biz de ikiletmedik. Gençlerle güzel bir gösteri maçı yaptık. Atatürk şehrine onun evlatları yakışır. Biz de burada gönlümüzden geçeni ayağımızla, elimizle, yüzümüzle, gözümüzle kucaklayacağız. Çok zevkli bir aktiviteye imza attık” diye konuştu. Dostluğun kazandığı futbol müsabakasında ayrıca efsane futbolculardan Hakkı Hocaoğlu, Canberk Aydın, Andan Güngör, Necmi Öksüz, Necati Öksüz, Sabri Şirinsoylu, Furkan İlker, Şendoğan Çakmaklar, Recep Tevetoğlu, Muhsin Yazıcı, Fatih Aytekin, Adem Sağlam, Hakan Koçaslan, Mustafa Sinecek, Mehmet Ali Çınar, Ahmet Ertem ve Birol Berkem gibi isimler yer aldı. Atakumlu futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği mücadelede Türkiye şampiyonu olan Atakum Belediyespor U-15 Takımı da alkışlandı.
Amasya Amasya’da büyükbaş hayvana vahşet: 5 gözaltı Amasya’da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı. Amasya’nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerinin yayıldığı sosyal medyada infiale yol açması üzerine jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı. Amasya Valiliği: “Adli tahkikat başlatıldı, gerekli idari yaptırım uygulanmakta” Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. “Olaydan dolayı üzgünüz” Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, “Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay” açıklamasında bulundu. İşletmede 5 ay önce de bir boğanın saldırması sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydın, “3, 4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ama böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi biraz etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi” diye konuştu.
Kayseri Özel çocuklara "QR kodlu" koruma Kayseri’de bir özel eğitim uygulama okulundaki engelli öğrenciler için okutulduğunda öğrenci ve velilerinin bilgilerinin bulunduğu QR kodlu bileklik tasarlandı. Kayseri’de 1. kademe ağır derece otizmli ve zihinsel engelli öğrencilerin eğitim aldığı Özkar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda geliştirilen proje, velileri sevindirdi. Okutulduğunda öğrenci ve okul bilgileri ile veli numarasının öğrenildiği QR kod bulunan bileklik tasarlayan okul, her öğrencisine bu bilekliklerden verdi. Özkar Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Bülent Köseoğlu; “Okulumuzda, özel öğrencilerimizin sosyal ortamlarda kaybolma riskine karşı ailelerin o panik halini önleme adına QR kodlu akıllı bileklik tasarladık. Bu bizim TÜBİTAK 4006 bilim projesinde geliştirdiğimiz projelerden bir tanesi. Gerçekten çok işlevsel bir proje olduğunu düşünüyoruz. Bunun kanıtı da TÜBİTAK tarafından onaylanması. Gelen misafirlerimiz de projeyi çok beğendiler. Kayseri’deki bir STK’mızda bunu bedelsiz olarak çoğaltacağını ve bunu çocuklara bedelsiz olarak vereceğini söylemişti. Bunu yaptık ve bütün çocuklarımız için bu bileklikler hazırlandı. Öğrencilerimizin bileklerine takacağız ve evlerine göndereceğiz. Kullanımını da velilerimize anlatacağız. Normal bir saat şeklinde tasarlandı. Çocuğumuz herhangi bir yerde kaybolduğu zaman, vatandaşımız bulduğunda akıllı telefonları ile QR kod kısmını okuttukları zaman okulumuzun ismi, adresi, velinin ve çocuğun ismi ve velinin cep telefonu numarasına varana kadar bütün bilgiler çıkmaktadır. Sosyal sorumluluk ve insanlık namı adına bu telefonu çevirdiğinde bu çocuğumuzu bulduğunu söyleyecek" ifadelerini kullandı. Köseoğlu; bu projenin diğer özel okullarına da örnek olacağını söyleyerek, "Bunu ülkemizde yaygınlaştırılmasını bekliyoruz. Özel çocuklarımızın hayatını kolaylaştıracak bir adım olarak düşünüyoruz" dedi. (AG-