YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 10:26

ORTACA’DA SAHTE ALTIN OPERASYONU

A
A
A
ORTACA’DA SAHTE ALTIN OPERASYONU

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bin 232 adet sahte altını satmaya çalışan şahıs, alışverişi yapamadan polise yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Y.E. (46) isimli şahsın H.D’ye (49) ait 48 RN 587 plakalı otomobille sahte altınları satmak için Ortaca’ya geleceği ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheli aracı Ata Sanayi Kavşağı durdurdu. Yaptığı aramada sahte kimlik ile sahte ehliyet bulan polis, üst aramasında 3 adet sahte altını çıkarttı. Araçta yapılan aramada ise 742 adet sahte altını buldu.
Göz altına alınan araç sahibi H.D, ile araçta yolcu olarak bulunan S.Ö. (39) üzerinden sahte altın çıkar Y.E. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Mahkemeden çıkartılan arama kararı ile Dalyan Beldesi’ndeki evinde yapılan aramada da 487 adet sahta altın ele geçirildi.
Gözaltına alınan Y.E.’nin, ev ve otomobilinde yapılan aramalarda, tarihi diye satılmak istenen bin 232 sahte altın ele geçirildi.
Şüphelilerden Y.E. işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilirken, yanındaki iki kişi ise savcının talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri halka uyararak, bu tür kişilerden aldın alıp, dolandırılmamalarını isterken, en ufak bir şüphede 155’i arayarak durumu bildirmelerini istedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir