YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 10:40

BİTKİSEL ÜRÜNLERİN ÜNÜ TÜRKİYE’YE AŞTI

A
A
A
BİTKİSEL ÜRÜNLERİN ÜNÜ TÜRKİYE’YE AŞTI

Türkiye’de üretilen bitkisel ürünler, yurtdışından yoğun ilgi görüyor.
Şifayı alternatif tıpta arayanlar canlı ve sürekli büyüyen bir sektör oluşturdu. Öyle ki, Türk bitkisel ürünlerinin ünü çoktan Ortadoğu ve Avrupa’ya yayılmış durumda. Türkiye’nin ihracat portali www.turkishexporter.net’e Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden bitkisel ürün talepleri geliyor. Günlük hayatta tüketilen bitkisel çay ve diğer bitkisel ürünler, dünyanın farklı ülkelerinde tıbbi ilaç olarak kullanılıyor. Özellikle Ortadoğu ülkelerinde kullanımı yaygın olan Türk bitkisel çayları ve ürünleri Avrupa’da da yaygınlaşmaya başladı.
Son birkaç yılda özellikle Avrupa’dan bitkisel ürün çeşitlerinde ciddi talepler aldıklarını belirten www.turkishexporter.net yönetim kurulu üyesi Nurettin Yıldıran, “Pakistan’dan Almanya’ya kadar bitkisel ürün talepleri alıyoruz. Ve bu talepleri her gün sitemizde yayımlıyoruz. Bu anlamda ihracat yapmak isteyen firmalar www.turkishexporter.net’e girerek hazır yabancı müşterilere sistemimizden ulaşabilirler” dedi.
Şifayı bitkisel ürünlerde arayanların sayısının son zamanlarda arttığı söyleyen Yıldıran, bitkisel ürünlerin dünyada büyüyen bir sektör olduğunu ve Türk ihracatçı firmaların bunu değerlendirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.