YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 10:45

BAHAR AYDIN’I ERKEN TERK EDECEK

A
A
A
BAHAR AYDIN’I ERKEN TERK EDECEK

Aydın’da bugün ve yarın etkili olması beklenen bahar havasının Pazar gününden itibaren yerini yağışlı havaya bırakacağı belirtildi.
Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Ege Bölgesinin kıyı kesimlerinde bugün ve hafta sonu Cumartesi günü hava sıcaklığında 4-6 derece artış beklenmekte, Pazar günü ise akşam saatlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli sağanak yağışın etkili olması tahmin edilmektedir. Özellikle hafta sonu kıyı Ege’de yer alan havzalarını kapsayan Büyük Menderes, Küçük Menderes, Gediz,Kuzey Ege ve Susurluk’un iç ve yüksek kesimlerinde; lodos ve sıcaklık artışı ve Pazar günü akşam saatlerinde kuvvetli sağanak yağış beklenmektedir. Bu nedenle; yağış sonucu oluşabilecek muhtemel kar erimelerinin sebep olacağı risklere yani ani sel ve taşkınlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da Anneler Günü’nde kadınlara savunma eğitimi verildi Diyarbakır’da, Anneler Günü’nde aralarında işitme engelli kadınlarında olduğu kadınlara kendilerini koruma ve savunma alanında eğitim verildi. Uluslararası Kendini Koruma ve Mücadele Organizasyonu Genel Sekreteri, Pars Yakın Müdafaa Eğitmeni Mücahit Yılmaz’ın eğitmenliğinde Kadayıfçı Sıtkı Usta’da toplanan işitme engellilerinde olduğu kadınlara önce kendilerini savunma ve korumaları yönünde eğitim verildi. Daha sonra Anneler Günü kutlandı. Eğitmen Mücahit Yılmaz, Sıtkı Usta işletmecilerinden Ahmet Altunbay ile beraber kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturabilmek için bu anlamlı günde seminer düzenlediklerini söyledi. Burada genç, yaşlı ve işitme engelli olan hanımların olduğunu belirten Yılmaz, onlara yararlı olabilmek için sokakta kıyafet nasıl olması gerektiğini, kapıda alışverişin nasıl yapılması gerektiğini, sağlıklı bir antrenmanın nasıl yapılması, şiddetle, tacizle karşılaştıklarında bilinçli bir şekilde nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlattıklarını ifade etti. Semineri teknik ve taktiklerle gösterdiklerini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu gibi projelerimizin devamı oluşacaktır. Sıtkı Usta ailesine teşekkür ediyorum. Bu gibi çalışmalarımızı daha çok artıracağız. İçişleri Bakanlığı’ndan yeni projeler oluşturarak topyekûn, tüm hanımlarımızı bu konularla ilgili bilgilendireceğiz. Bilgilendirdiğimiz konu, par yakın müdafaa, pars yakın müdafaa sistemi, kısa zaman içerisinde hem kendimizi, hem sevdiklerimizi, hem de saldırganı kontrol altına almayı öğreten çok muhteşem bir sistem. Bu sistem, kişilerde sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmayı, vücut lisanı oluşturmayı ve vücudun daha dinamik, daha güçlü ve daha güvende olmalarını sağlıyor. Buradan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, nice günler diliyorum.” Katılımcılardan Melek Doruhan, Mücahit Yılmaz’ın kendilerine yakın savunma sporundan bazı taktik ve teknikler öğrettiğini dile getirdi. Doruhan, “Keşke dünya böyle olmazsa. Hiçbir kadın veya hiçbir insan şiddette maruz kalmazsa. Bu tür savunma sporlarının birçok katkısı oluyor. Dünya bu haldeyken en azından bu tür sporların katkısı oluyor. Kadınlar veya bu tür olaylara maruz kalmış insanlar adına bir umut ışığı oluyor. Bu özel günde böyle bir program olması da sevindirici oldu. En azından bir farkındalık oluşturdu” dedi. Kadayıfçı Sıtkı Usta personeli Servet Umay ise, “Sıtkı Usta ailesi olarak burada Anneler Günü’nde kadınlara eğitim dersi verilip bizde ev sahipliği yaptık, ikramlarda bulunduk. Anneler Günü’nü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Bir annenin başarı hikayesi: 41 yaşından sonra takı yapmayı öğrenerek, kendi iş yerini açtı Kayseri’de yaşayan 2 çocuk annesi Hacer Nur Sığırcı, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.’de (KAYMEK) 41 yaşından sonra aldığı eğitimle kendi iş yerini açtı. Kayseri’de yaşayan 2 çocuk annesi Hacer Nur Sığırcı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan KAYMEK’in kurslarına giderek, 41 yaşından sonra takı yapmayı öğrendi. Hacer Nur Sığırcı, KAYMEK kurslarında eğitim alarak, hayatına yön vererek, kendi iş yerini açtı. Başarı hikayesini anlatan Hacer Nur Sığırcı, “Ev hanımıyım ama yeni dükkân açtım. Doğal taş, tespih ve gümüş üzerine. Türk Dili Edebiyatı mezunuyum. Zaten kurslar gitmeyi seven, kendini geliştirmeyi seven birisiyim” dedi. “Biz orada hayallerimizi paylaştık” KAYMEK’in kalitesine vurgu yapan Sığırcı, "KAYMEK’e gelme serüvenimde uzun süredir taşlarla ilgileniyordum, bunu takıya, sanata dönüştürmek eksiğim vardı, araştırdım, evime çok yakın bir şekilde nasıl gidebilirim derken bunu KAYMEK’te gördüm. KAYMEK’in kaliteli oluşunu biliyordum. Alanında çok profesyonel olan hocamdan, arkadaşlarımdan çok memnun kaldım. Halen KAYMEK öğrencisiyim, hem kursuma hem de dükkânıma geliyorum. Biz orayı artık abla, kardeş gibi görüyorum, biz orada hayallerimizi paylaştık. Doğal taş önce merakla başladı, daha sonra bunu işe döktüm. Ücretsiz alabileceğiniz, herkesin evine, semtine yakın, profesyonel alabileceğiniz kurslara herkes gitsin. Sertifikasını alsın, ev hanımları evlerinde durmasınlar, bir şeyler üretsinler, insanlar tanısınlar” diye konuştu. “Ayağımıza hizmeti getirdi desek yeridir” Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a vatandaşlara böyle bir hizmet vermesinden dolayı teşekkürlerini dile getiren Sığırcı; “Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum. O bu imkânları sağlamasa biz bu kursları göremezdik. Ayağımıza hizmeti getirdi desek yeridir” dedi.