YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 11:59

ÇAN SERAMİK MUSİKİ DERNEĞİ İLE BELEDİYEDEN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

A
A
A
ÇAN SERAMİK MUSİKİ DERNEĞİ İLE BELEDİYEDEN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Dünya Kadınlar Günü Çan’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Etkinlikler kapsamında Çan Seramik Musiki Derneği, Dünya Kadınlar Günü için konser verirken, Çan Belediyesi de kadınlar için eğlence düzenledi. Dünya Kadınlar Günü’nde ilçedeki kadınlar ve aileleriyle birlikte olup fark oluşturmak amacıyla Kaleseramik Fabrikaları Konferans Salonu’nda muhteşem bir konser veren Çan Seramik Musiki Derneği korist ve solistleri, birbirinden güzel Türk Halk ve Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Kaleseramik Sosyal Kulüplerinin sponsorluğunda gerçekleştirilen konsere, Çan Kaymakamı Hasan Gözen ve eşi Şükran Gözen, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun yanı sıra Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da telekonferansla ile katıldı. Konsere katılan kadınların, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu olarak kadınların toplandaki yerinin daha iyi benimsenmesi için kuruldukları 1957 yılından beri hep bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Okyay, "Nitekim bugün sahip olduğumuz istikrarlı çalışma gücümüzün yaklaşık yüzde 25’lik kısmını kadın çalışanlarımız oluşturuyor. Her yıl giderek artan kadın çalışanlarımızın sayısının bu yıl 2 bin 270’e
ulaşmasından da büyük gurur duyuyoruz. Grubumuz, kadınların istihdam edilmesini desteklenmesinin yanı sıra her yıl başarılı olan 100 kızımıza eğitim bursu veriyoruz. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kadın bir yönetici olarak şirketimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışırken, benimle kol kola yürüdükleri için başarılarımızın daim olmasını diliyor ve onlara gönülden şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale Savaşı’nın da kazanılmasında büyük faydaları olan Türk kadınlarını da buradan hatırlayarak huzurlarınızdan saygı ile ayrılmak istiyorum. Eşlerini, evlatlarını askere uğurlamış cesur Türk kadını Çanakkale Savaşı’nda sessizce olağanüstü bir çaba harcamıştır. Bir yandan hayatta kalma mücadelesini veren, bir yandan hasta askerlerin bakımını yapan, bir yandan cepheye mermi taşıyan bu savaşta kahramanca rol alan kadınlarımız sahip olduğumuz her şeyi onlara borçlu olduğumuz isimli kahramanlarımız nur içinde yatsınlar. Bu anlamlı gecede kadın şiddetinin ve son zamanlarda basında sıkça gördüğümüz cinayetlerin ve kadın istismarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bunun da ancak eğitimli insanlarla olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla kızlarımızın okula gitmesini, onların erken yaşta okula başlamasının da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Çan’da öte yandan Çan Belediyesi tarafından Kardelen Düğün Salonu’nda Dünya Kadınlar Günü için gece düzenlendi. Gecede bayanlar doyasıya eğlenme fırsatı buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir