YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 14:05

YUKARI KARAVAİZ KÖYÜNDE KUR’AN-I KERİM ÖĞRETİLİYOR

A
A
A
YUKARI KARAVAİZ KÖYÜNDE KUR’AN-I KERİM ÖĞRETİLİYOR

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Yukarı Karavaiz köyündeki yetişkin erkek ve kadınlara yönelik teknolojinin imkanlarından faydalanılarak projeksiyon cihazı ile ses düzeni kurularak Kur’an-ı Kerim öğretiliyor.
Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Yukarı Karavaiz köyü taziye evinde yetişkin kadınlara, köy camisinde de yetişkin erkeklere köyün hocası Hacı Emre tarafından pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri olmak üzere haftada üç gün Kur’an-ı Kerim öğrettiklerini belirterek, "Teknolojinin imkanlarını kullanarak, projeksiyon cihazı ve ses sistemiyle geçen yıl ilçede ilk defa Elif Beldesinde açtığımız yaz Kur’an kursunda kursiyerlerimize verdiğimiz Kur’an okuma eğitiminin kursiyerlerimiz üzerinde başarılı olduğunu gördük ve kursiyerlerin Kur’an okumaya kısa sürede geçtikleri için bu yıl da ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde, İlçe Müftülüğü olarak açtığımız Kur’an kurslarımızda projeksiyon cihazı ve ses sistemi kullanmaya başladık. İlçe Müftülüğü olarak ilçeye bağlı Yukarı Karavaiz köyümüzde cami hocamız Hacı Emre ile yetişkin kadın ve yetişkin erkeklere yönelik Kur’an kursumuzda projeksiyon cihazı ve ses sistemi kurduk" dedi.
Kursiyerlerin projeksiyon cihazı ve ses sistemiyle açılan Kur’an kursundan memnun olduklarını kaydeden Sevinç, "Kursiyerler teknolojinin imkanlarıyla Kur’an okumaya daha iyi ve erken geçtiklerini belirtti. Yukarı Karavaiz köyünde teknolojinin imkanlarını kullanarak yetişkinlere açtığımız Kur’an kursuna köy sakinlerinin yoğun ilgi göstermesi İlçe Müftülüğümüzü memnun etti" diye konuştu.
Müftü Sevinç, ziyaret ettiği kursta kursiyerlerle sohbet edip sorularını yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden trafik sorununa çözüm için önemli adım Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı ve yeni nesil kavşak ihaleleri gerçekleştirildi. Efeler ilçesi şehir geçişi trafiğinde önemli düzeyde rahatlamaya ve seyahat sürelerinin kısalmasına neden olacak dev proje başlıyor. Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı, Eski Dörtyol Kavşağı, Kadın Doğum Hastanesi Kavşağı, Işıklı Yolu Kavşağı, Bayındırlık Kavşağı ve Eski Otoyol Gişeleri Kavşağı ile Efeler’e 18 kilometre uzunluğunda yeni kuzey güney doğrultulu çevre yolu yapılması ve Tabakhane Çayı üzerindeki köprünün genişletilerek yenilenmesini içeren dev projede ihale gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek ve yatırım maliyeti 2 buçuk milyar Türk Lirası’nı aşan projenin tümünün iki yıl içerisinde tümüyle tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Efeler şehir içi geçişi tümüyle katlı kavşak ve akıllı yeni nesil kavşaklara kavuşmuş olacak. Bununla birlikte Muğla yolu güzergahından itibaren de Zeybek Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’ne kadar Efeler’de ikinci bir ana ulaşım güzergahı ortaya çıkacak. "Aydın ulaşımında çığır açıyoruz" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Aydın ulaşımında çığır açacak, trafik yoğunluğunu kalıcı bir biçimde azaltacak, ulaşımda akıllı sistemleri kullanacak bu projeleri Aydın basını ve kamuoyu ile paylaşmış, hızla uygulama projelerinin tamamlanarak yapım ihalelerini gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Bugün de Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Efeler ilçemizin ulaşım altyapısının çehresini baştan aşağı değiştirecek olan bu projelerin yapım ihalesini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Projeleri iki yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini de ifade eden Başkan Çerçioğlu, "İlk etapta bir yıl içerisinde Tabakhane Köprüsü’nü yenileyerek genişletecek ve Yeni Dörtyol Kavşağımızda hayata geçireceğimiz köprülü kavşağımızı da Aydınlı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Eş zamanlı olarak 18 kilometre uzunluğunda Kuzey-Güney Çevreyolu inşaatı ve diğer kavşaklarımızın da imalatını tamamlayarak 2 yıl sonunda Efeler ilçesinde bambaşka bir ulaşım altyapısını Aydın halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı. Bir ay içerisinde projelerin yapımına başlanacağı ifade edilirken, Söke ve Nazilli ilçelerinde gerçekleştirilecek kavşak projeleri için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı.