YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 14:05

YUKARI KARAVAİZ KÖYÜNDE KUR’AN-I KERİM ÖĞRETİLİYOR

A
A
A
YUKARI KARAVAİZ KÖYÜNDE KUR’AN-I KERİM ÖĞRETİLİYOR

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Yukarı Karavaiz köyündeki yetişkin erkek ve kadınlara yönelik teknolojinin imkanlarından faydalanılarak projeksiyon cihazı ile ses düzeni kurularak Kur’an-ı Kerim öğretiliyor.
Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Yukarı Karavaiz köyü taziye evinde yetişkin kadınlara, köy camisinde de yetişkin erkeklere köyün hocası Hacı Emre tarafından pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri olmak üzere haftada üç gün Kur’an-ı Kerim öğrettiklerini belirterek, "Teknolojinin imkanlarını kullanarak, projeksiyon cihazı ve ses sistemiyle geçen yıl ilçede ilk defa Elif Beldesinde açtığımız yaz Kur’an kursunda kursiyerlerimize verdiğimiz Kur’an okuma eğitiminin kursiyerlerimiz üzerinde başarılı olduğunu gördük ve kursiyerlerin Kur’an okumaya kısa sürede geçtikleri için bu yıl da ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde, İlçe Müftülüğü olarak açtığımız Kur’an kurslarımızda projeksiyon cihazı ve ses sistemi kullanmaya başladık. İlçe Müftülüğü olarak ilçeye bağlı Yukarı Karavaiz köyümüzde cami hocamız Hacı Emre ile yetişkin kadın ve yetişkin erkeklere yönelik Kur’an kursumuzda projeksiyon cihazı ve ses sistemi kurduk" dedi.
Kursiyerlerin projeksiyon cihazı ve ses sistemiyle açılan Kur’an kursundan memnun olduklarını kaydeden Sevinç, "Kursiyerler teknolojinin imkanlarıyla Kur’an okumaya daha iyi ve erken geçtiklerini belirtti. Yukarı Karavaiz köyünde teknolojinin imkanlarını kullanarak yetişkinlere açtığımız Kur’an kursuna köy sakinlerinin yoğun ilgi göstermesi İlçe Müftülüğümüzü memnun etti" diye konuştu.
Müftü Sevinç, ziyaret ettiği kursta kursiyerlerle sohbet edip sorularını yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim’de cenazelerin hastane morgunda karıştığı iddiası Aydın’ın Didim ilçesinde aynı gün hayatını kaybeden Alman ve Türk vatandaşların cenazeleri iddiaya göre, hastane morgunda karıştı. Alman ailenin fark etmesiyle olay gün yüzüne çıkarken savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, olay, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü meydana geldi. Didim Devlet Hastanesi’nde aynı gün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann (81) ile Türk vatandaşı Fikriye Tuna’nın (76) cenazeleri morga kaldırıldı. Ancak iddiaya göre, burada cenazeler karıştı. İlk olarak Fikriye Tuna’nın yakınları hastaneye gelerek cenazeyi teslim aldı. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Tuna’nın cenazesi mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Bir süre sonra Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann’ın ailesi cenazeyi almak üzere hastaneye başvurdu. Morgda bulunan cenazenin kendilerine ait olmadığını fark eden aile, durumu hastane yetkililerine bildirdi. Yapılan incelemede cenazelerin karıştığı kesinleşti. Bunun üzerine Alman aile hastane yönetimi hakkında şikayetçi oldu. Olayın ortaya çıkmasının ardından hastane yetkilileri Türk aileyle irtibata geçti. Yanlış cenazenin defnedildiği bilgisi verilerek mezarın yeniden açılması gerektiği ifade edildi. Fikriye Tuna’nın ailesinin onayıyla mezar açıldı, cenazeler doğru ailelere teslim edildi. Yaşanan olayın ardından Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Kayseri Büyükşehir kütüphaneleri 2025 yılında 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın okuyan ve okutan şehir Kayseri vizyonu ile bugüne kadar milyonlarca ziyaretçi sayısına ulaşılırken, 2025 yılında ise kütüphaneler 2 milyona yakın kitapseveri misafir etti. Hayata geçirdiği proje ve gerçekleştirdiği uygulamalarla Kayseri’yi öğrenci dostu şehir haline getiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi; eğitime yönelik ücretsiz olan çeşitli kursları ile diğer taraftan eğitim öğretime dair destekleri ile kentteki gençler ve öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara katkısını sürdürüyor. Büyükşehir’in 15 kütüphanesi ile gençlerin, vatandaşların donanımlı olmasına katkı sağladığı kentte, Büyükşehir’in kütüphanelerinden 2025 yılında toplam 346 bin 215 kitap ödünç alınırken, toplam üye sayısı ise 378 bin 649 oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphanelerde toplam basılı kitap sayısı 214 bin 893 olurken, toplam kişi kapasitesi ise 6 bin 450 kişi şeklinde oldu. 2 milyona yakın ziyaretçi Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphanelere gerçekleşen 2025 yılındaki ziyaretçi miktarı ise toplam 1 milyon 893 bin 821 oldu. 2025 yılında Mevlana Kütüphanesi hizmete başlarken, Altınoluk Kütüphanesi ise açılışa gün sayıyor. Kütüphanelerde, 2020-2025 yılları arasındaki toplam ziyaretçi sayısı ise 10 milyon 534 bin 233’e ulaşırken, söz konusu süreçte ise Kayseri’ye 10 kütüphane kazandırıldı. Büyükşehirde, Bebek Kütüphanesi Projesi’nin hayata geçirilmesi ile çocuk kütüphanelerinin sayısının arttırılması da planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde, ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odaları, üye olan herkese ücretsiz fotokopi, şubelerinde sabah ve öğle saatlerinde öğrencilere ücretsiz çay, çorba hizmeti ve diğer tüm imkânlar sağlanıyor. Kütüphanelerde ayrıca; üyelik kartı sistemi, öğrencilerin kontrolünü ve güvenliğini sağlayabilmek için turnikeli geçiş sistemi, emanet dolapları, tv izleme üniteleri, sesli çalışma alanları, satranç köşesi, öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için otomatlar bulunuyor.