YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 14:28

ÇAT’TA KURTULUŞ COŞKUSU

A
A
A
ÇAT’TA KURTULUŞ COŞKUSU

Erzurum’un Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Soğuk hava koşulları nedeniyle kurtuluş törenleri Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kurtuluş törenine katılan Çat kaymakamı Levent Yazıcı, Belediye Başkanı Şibli Saydın, Garnizom Komutanı Jandarma Yüzbaşı Feridun Karakaya, Emniyet Amiri Ertan Sipahioğlu, Cumhuriyet savcısı Mehtap Akın daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Şibli Saydın, Ermenilerin ilçede gerçekleştirdiği katliamı anlattı. Saydın, 1916-1918 yılları arasında Rusların ve Ermeniler’in bölgedeki insanlık dışı uygulamalarına dikkat çekerek, Ermenilerin bölgede büyük bir vahşet yaptığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, işgal ve göç yılları canlandırıldı. Türk askerleri gelerek Çat’ın düşman işgalinden kurtarıldığını sembolize etti.
Daha sonra törenler halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
Kurtuluş törenleri dolayısıyla Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı’nca ilçe adeta gelinler gibi süslendi. Türk bayrakları ile donatılan Çat’ta kurtuluş törenlerine vatandaşların ilgisi de oldukça yoğun oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık" 1’in rövanşında Rayo Vallecano’ya karşıya 2 farklı kazanmaya çok yaklaştıklarını ancak başaramadıklarını söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 turunda deplasmanda 3-1’in rövanşında İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano’nun rakibi olan Samsunspor’da 1-0’lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Thorsten Fink, "Gösterdiğimiz performanstan gurur duymamız lazım. Tüm şampiyonada iyi oynadık. Mücadelemizden gurur duydum. Rakip taraftar da bizi alkışladı. Bu da bizim ne kadar iyi oynadığımı gösteriyor. İkinci gole yakındık ama bunu gerçekleştiremedik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Kolay bir deplasman değil. Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid burada kazanamadı ama biz kazandık. Buraya kadar gelmemizde emeği olan ve bizleri destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Değişiklik konusunda iyi hamleler yaptık. 1-0 kazandık. Değişiklikler de doğru anda oldu. Erken gol bulamasak daha erken değişiklikler yapılabilirdi. Hamlelerin zamanını doğru buluyorum" dedi. Lig ve kupa hedefi hakkında da konuşan Fink, "Güzel bir şekilde dinlenmemiz lazım. Milli aradan sonra sakatlarımız takıma katılacaklar. Tanguy Coulibaly ve Emre Kılınç ile birlikte Afonso Sousa da takıma katılacak. Bundan sonraki süreçte oynanacak her karşılaşmayı kazanmak istiyoruz. Evimizde Trabzonspor’a karşı mücadele edeceğiz. Tüm hazırlıkları en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. O karşılaşmaya da hazırız ve evimizde oynamanın avantajını kullanmak istiyoruz. Hedefimiz Türkiye Kupası’nı kazanmak olacak. Ligde şu anda 7. sıradayız, orada da daha yukarıya çıkmak için mücadele edeceğiz ama birinci hedefimiz Türkiye Kupasını kazanmak" diye konuştu.