YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 17:30

VANLI DEPREMZEDELERE YARDIM

A
A
A
VANLI DEPREMZEDELERE YARDIM

Van’da meydana gelen depremin ardından Araban ilçesine bağlı Elif Beldesi’ne göç eden iki Vanlı depremzede aileye, Gaziantep İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından gıda ve kıyafet yardımında bulunuldu.
İHH İnsani Yardım Vakfı Gaziantep gönüllüsü Sait Gökdere ile Araban gönüllüsü İbrahim Halil Çöplü, "İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezimizin göndermiş olduğu gıda paketi ile Gaziantep’teki hayırsever vatandaşlardan temin ettiğimiz kıyafetleri 11 nüfuslu Çınar ailesi ile 4 nüfuslu Sürme ailesine teslim ettik. Bu bizim insani ve İslami görevimizdir" dedi.
Van depremzedelerinden 48 yaşındaki Süleyman Çınar ile 53 yaşındaki Sait Sürme, Gaziantep İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Sait Gökdere ile Araban gönüllüsü İbrahim Halil Çöplü’ye yaptıkları yardımlar için teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Dünya Tiyatrolar Günü "Komşu Köyün Delisi" ile kutlandı İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde "Komşu Köyün Delisi" isimli gösteriyle izleyiciyle buluştu. İnegöl’de 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, özel bir gösteriyle kutlandı. İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunla sanatseverlerin karşısına çıkarak izleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. İnegöl’de kültür ve sanatın merkezi konumundaki Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyun hem güçlü oyunculuk performansları hem de etkileyici sahne kurgusuyla büyük beğeni topladı. Gösteriyi İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger de takip etti. Salonu dolduran tiyatroseverler oyunu ilgiyle takip ederken, zaman zaman alkışlarla oyunculara destek verdi. İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosunun 21’inci oyunu olarak sahneye taşınan "Komşu Köyün Delisi" tiyatro gösterisi, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Üstün Dökmen’in yazıp Volkan Derman’ın yönettiği 2 perdelik komedi türündeki oyun, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından 30 kişilik ekiple sahneye taşınarak bu anlamlı güne değer kattı. Şehir tiyatrosuna özel kutlama Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel olarak sahnelenen gösterinin ardından, İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi için sahnede sürpriz bir kutlama gerçekleştirildi. Önce Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger sahneye geldi. Kısa bir selamlama konuşması yapan Dülger, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı. Ardından tiyatro ekibi adına hazırlanan pasta sahneye getirildi. Pasta oyuncular ve teknik ekip eşliğinde kesildi. Bu anlamlı jest, salondaki izleyiciler tarafından da alkışlarla karşılandı.