YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 18:50

KUŞADASI’NDA “KADIN GÖZÜYLE ” RESİM SERGİSİ

A
A
A
KUŞADASI’NDA “KADIN GÖZÜYLE ” RESİM SERGİSİ

Kuşadası Ticaret Odası tarafından 8 Mart Kadınlar Gününde “Kadın Gözüyle ” konulu resim sergisi açıldı. Dört kadın ressam Ayşe Mesude Kumbasar, Ülkü Arısoy, Mürüvvet Kayabay Şafak ve Serpil Topaloğlu’nun eserlerinin yer aldığı serginin açılışı büyük ilgi gördü.
Kuşadası Ticaret Odası Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışa Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Başkan Yardımcısı Nejad Özalp, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Öztaş, Namık Kemal Daylan, Tolga Erdem, Müslüm Yıldırım, Mehmet Ali Üstün, Meclis Başkan Yardımcıları Süleyman Koraş, Suat Kutucu, Hukuk Danışmanı Av. Birgül Öner, Kuşadası Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan Demiray ve KUFSAD Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Serginin açılışında konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı ve “Kuşadası’nda yaşayan Kadın ressamlarımızın eserleriyle Kadınlar Gününe ayrı bir anlam katmak istedik. Her zaman söylediğimiz gibi kadınlar erkeklerin arkasında değil yanında olmalıdır. Genelde Odalarda yönetimler, meclisler hep erkek ağırlıklı. Bundan sonra Kuşadası Ticaret Odası Yönetiminde de, Mecliste de Kuşadalı iş kadınlarını daha çok aramızda görmek istiyoruz” dedi.
Akdoğan, daha sonra sergide emeği geçen kadın ressamlar Ayşe Mesude Kumbasar, Ülkü Arısoy, Mürüvvet Kayabay Şafak ve Serpil Topaloğlu’na tüm kadınlar adına çiçek vererek kendilerini kutladı ve teşekkür etti.
Serginin açılışında ayrıca, katılan tüm kadın konuklara Kuşadası Ticaret Odası tarafından kırmızı karanfiller verildi ve Kadınlar Günleri kutlandı. 4 Kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı “Kadın Gözüyle ” Resim Sergisi, Kuşadası Ticaret Odası Sergi Salonu’nda 10 gün boyunca sanatseverlerin beğenisine açık olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Kentin festivali görkemli kapanış töreni ile sona erdi Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile Kanlıkavak Parkı’nda düzenlenen 3’üncü Uluslararası Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali, sona erdi. Kapanış töreninde konuşan Başkan Kazım Kurt, festivalde emeği geçen ve festivale katılan herkese teşekkür etti. Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği (ES-AB) iş birliği ile Türkiye’de ve Eskişehir’de sadece Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali’nin 3’üncüsü, Kanlıkavak Parkı’nda gerçekleştirildi. Kamuya tartışma alanı açmak amacıyla gerçekleştirilen ve 3 gün süren festival için görkemli bir kapanış töreni yapıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda gencin katıldığı kapanış töreninde Başkan Kurt, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek katılım belgesi takdim etti. Kardeş belediyelerden muhteşem dans gösterileri Festival boyunca dans gösterileri ve konserler de düzenlendi. Festivalin 3’üncü gününde sahne gösterileri, Odunpazarı Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin dans gösterisi ile başladı. Ardından da Odunpazarı Belediyesi’nin kardeş belediyeleri Kıbrıs Lefke, Kıbrıs Mehmetçik, Kayseri Melikgazi ve Bulgaristan Razgrad’dan gelen konuklar, sahnede dans gösterileri yaptı. Kardeş belediyelerin renkli dans gösterilerinin ardından festivalin kapanış törenine geçildi. Satranç ve mangala turnuvası şampiyonları açıklandı Festivalin son günü Mater Akademi satranç turnuvası ve mangala turnuvası düzenledi. İki kategoride gerçekleştirilen satranç turnuvasında Ali Yiğit Demirtaş 3’üncü, Süphan Hasanzade 2’nci, Ömer Sülük ise 1’inci oldu. Geleceğin Santranç Yıldızları kategorisine ise Kutay Kurt 4’üncü, Alper Türe 3’üncü, Berat Ali Şahin 2’nci, Toprak Göktuğ Ermiş ise 1’inci oldu. Mangala da Ayaz Reno Balık 3’üncü, Deniz Tun 2’nci Ali Yiğit Demirtaş da 1’inci olmaya hak kazandı. Şampiyonların teşekkür belgelerini Başkan Kurt takdim etti. Panik atak ve Soup Opera’dan gençlere müzik ziyafeti Ardından da Panik Atak ve Soup Opera Müzik Grupları sahneye çıkarak, konser verdi. Sevilen şarkıları seslendiren Panik Atak ve Soup Opera, gençlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Panik Atak ve Soup Opera’nın söylediği şarkılara hep birlikte eşlik eden gençler, dans ederek eğlendiler.