YEREL HABERLER - 10 Mart 2012 Cumartesi 09:48

GÜLŞEHİR`DE KIŞ DÖNEMİ ÇİFTÇİ TOPLANTILARI TAMAMLANDI

A
A
A
GÜLŞEHİR`DE KIŞ DÖNEMİ ÇİFTÇİ TOPLANTILARI TAMAMLANDI

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde, Gülşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kasaba ve köylerde bilgilendirme toplantıları düzenlendi.
Gülşehir ilçesine bağlı 5 kasaba ve 26 köyde gerçekleştirilen bu toplantılara 521 üretici katıldı.Toplantılarda 3 ziraat mühendisi ve 1 veteriner hekim olmak üzere 4 teknik personel tarafından üreticilere bilgiler verildi.
Ana konusu, Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki (ÇKS) yanlış beyanlar olan toplantılarda ayrıca, nadas alan varlığı, TARSİM, toprak analizine dayalı gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlar ve anız yakılmasının zararları ve biçerdöver kayıpları, hayvansal üretim alanında yurtiçi ve yurtdışı hayvan hareketleri, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, Macar fiği üretiminin önemi hakkında üreticilere bilgiler verilerek soruları yanıtlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme Komitesi toplandı Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde toplandı. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, ilgili bakan yardımcıları ve kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplandı. Toplantıda, komitenin önceki toplantılarında alınan kararlarda gelinen aşamanın değerlendirilmesinin ardından temel gıda ürünlerindeki fiyat gelişmeleri ile arz ve talep dengesi, yurt içi ve yurt dışı gelişmelerle birlikte ele alındı. Bu kapsamda, küresel piyasalardaki arz ve fiyat gelişmelerinin yurt içi piyasaları destekleyici yönde olduğu gözlemlendi. İlgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak alınan tedbirler sonucunda temel gıda ürünlerindeki arz-talep ve fiyat dengesinin sağlanmasına yönelik 2025 yıl sonunda gelinen aşamanın teyit edildiği toplantıda; süt piyasasındaki gelişmelerin yanı sıra organize tarım bölgelerinin yaygınlaştırılması, örtü altı üretim ile güneş ve jeotermal enerji kullanımını içeren verimlilik artırıcı projeler, yurt içindeki tarımsal sulama faaliyetleri, sebze ve meyve hallerine ilişkin yapılacak düzenlemeler gibi yapısal konular hakkında görüşmeler gerçekleştirildi ve tedbirler belirlendi. Bu kapsamda; tarımsal üretimde maliyetleri azaltıp verimliliği artıran altyapı yatırımlarının kısa ve orta vadedeki ilave finansman ihtiyacının teminine yönelik bütçe ve diğer finansman imkanlarının değerlendirilmesi, su kaynaklarının akılcı ve tasarruflu kullanımına yönelik alınan tüm tedbirlerin kapsamı genişletilerek uygulanmasına devam edilmesi ve bu konuda gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 2026 yılı enflasyon hedefleri dikkate alınarak özellikle yılın ilk 3 ayında karşılaşılması muhtemel riskler değerlendirildi, gıda ve tarımsal ürün fiyatlarında arz-talep dengesinin ve gıda arz güvenliğinin sürdürülebilirliği hedefine yönelik tüm tedbirlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi hususunda mutabık kalındı. Komite, bu yöndeki çalışmalarını etkin bir koordinasyonla sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.