GENEL - 11 Mart 2012 Pazar 12:15

10 TONLUK KAMYONUN ALTINDAN KURTARILDI

A
A
A
10 TONLUK KAMYONUN ALTINDAN KURTARILDI

Isparta’da yüklediği çimentoyu Fethiye’ye götüren bir kamyon Sarıyer mevkiinde devrildi. Kazada, sürücü 10 tonluk kamyonun altından kurtarıldı.
Halil Keskin (23) idaresindeki 32 HF 055 plakalı kamyon Kemer beldesi Sarıyer köyü Kavaklı mevkiinde devrildi. Kamyon sürücüsünün sol bacağı kamyon ile yer arasında sıkıştı. Kamyonda yüklü bulunan çimentolar ise çevreye yayıldı.
Fethiye Belediyesi itfaiye kurtarma ekibinden yardım istendi. Kurtarma ekibi ve 112 Acil ambulans ekibi olay yerine geldi. Devrilen kamyonun kapı bölümüne sol ayağı sıkışan Halil Keskin’i kurtarabilmek için Fethiye Belediyesi itfaiye oto kurtarma ekibi kamyonun ön bölümünü kesmeye başladı. Bir ayağı ve vücudunun bir bölümü sıkışan sürücü acıdan kıvranarak feryat etti.
İtfaiye oto kurtarma ekibi kamyonun ön bölümünü keserek sürücüye ulaştı. 112 Acil ambulans ekibi çimento tozları arasında bulunan sürücünün tansiyonunu ölçüp serum bağladı. Tonlarca ağırlığındaki çimento yüklü kamyonun altından sürücünün çıkarılabilmesi için bu kez vinç arandı. Yaklaşık bir buçuk saat sonra bir vinç kaza yerine geldi. Vinç kamyonun ön bölümünü havaya kaldırdı, sürücü Halil Keskin de itfaiye ekibi tarafından sedyeye güçlükle alındı. Halil Keskin, 112 Acil ambulansıyla Fethiye Devlet
Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmayı jandarma ve bölge trafik ekipleri yürüttü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.