ASAYİŞ - 12 Mart 2012 Pazartesi 12:55

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN KUMRULAR GÖZALTILARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

A
A
A
ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN KUMRULAR GÖZALTILARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, aralarında Kumrular Caddesi’ndeki patlamanın şüphelisinin de bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığını ve mahkemeye sevk edilen zanlılardan 3’ünün tutuklandığını açıkladı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Çankaya ilçesi Kumrular Caddesi’nde 20 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen patlama sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 41 kişinin ise yaralandığı hatırlatılarak, "Olayın faillerinin tespitine yönelik olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğümüz İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar sonucu olayın şüphelisi olan şahsın Adana ilinde bulunduğu yönünde
değerlendirmeler yapılması üzerine ilgili illerle koordine kurulmuş ve ilimizden Adana, Mersin ve Gaziantep illerinde çalışma yapmak üzere ekipler görevlendirilmiştir. 7 Mart 2012 tarihinden itibaren Adana, Mersin ve Konya illerinde yapılan operasyonlar neticesinde aralarında Kumrular Caddesi’ndeki patlamanın şüphelisinin de bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alınarak ilimize getirilmiştir" denildi.
Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda PKK (KCK) terör örgütüne ait bazı dokümanlar, dijital malzemeler ile 1 adet tabanca ele geçirildiği belirtilerek, şüphelilerin haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte 11 Mart 2012 günü adli makamlara sevk edildikleri ve zanlılardan 3’ünün tutuklandığı ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.