YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 17:04

İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜNÜN 91. YIL DÖNÜMÜ

A
A
A
İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜNÜN 91. YIL DÖNÜMÜ

Bitlis’in Tatvan ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü törenle kutlandı.
Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programın devamında Tatvan İMKB Okulu sosyal bilgiler Öğretmeni Özcan Kaplan tarafından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatıldı. Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve milli marşı nasıl yazdığı konusunda bilgiler verdi. İstiklal Marşı’nın ulusal birliği sağlamadaki coşkusu ve etkisi, öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisiyle sunuldu. 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle şiir ve kompozisyon dallarında birinci olan
eserlere çeşitli ödüller verildi.
Programı Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, Tatvan Emniyet Müdürü Erol Akar ve diğer kurum amirlerinin yanı sıra öğretmen ve öğrenciler izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Koçarlı için ’afet bölgesi’ çağrısı Aydın’ın Koçarlı ilçesinde yaşanan taşkınların ardından Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı ve Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş bir araya gelerek bölgenin afet bölgesine alınması için ortak çağrı yaptı. Aydın’da son günlerde artan şiddetli yağışlar bölgede hayat şartını olumsuz etkiledi. Koçarlı ilçesinde de Büyük Menderes Nehri yataklarında taşkınlar yaşandı. Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı ve Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş bir araya gelerek konuyu değerlendirdi. Başkan Güneş, şiddetli yağışlardan meydana gelen taşkının çiftçinin belini büktüğünü belirterek bölgenin acilen Afet Bölgesi ilan edilmesi ve çiftçinin yaralarının sarılması için dün çağrıda bulunmuştu. Başkan Arıcı da felaketin ciddi boyutlara ulaştığını ifade ederek Koçarlı için acil eylem planın oluşturması gerektiğini vurguladı. "Koçarlı’nın ’Afet Bölgesi’ ilan edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir" Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, açıklamasında felaketin boyutunun dikkat çekerek, Koçarlı’nın Afet Bölgesi olarak ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi. Arıcı, "İlk taşkının çiftçimiz üzerindeki olumsuz etkileri devam ederken ikinci bir taşkınla birlikte durum daha vahim bir hal almıştır. Buğday ürünleri ziyan olan çiftçi yağmurların ay sonuna kadar devam etmesi halinde pamuk ekimi konusunda da önlenemeyecek zararlar oluşacağı tahmin edilmektedir. Bu sebeple çiftçi ve üreticilerimiz için Koçarlı’nın ’Afet Bölgesi’ ilan edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir. Aksi bir karar ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde üreticilerimizi içinden çıkılmaz bir darboğaza sokacağı bilinmelidir. Bakanlığımız ve yetkili kurumlarımızın Koçarlı’mız için acil eylem planın oluşturması gerekliliğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. "İkinci kez aynı durumla karşı karşıyayız" Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş ise "Önceki afette buğdaylarımızın neredeyse yarıya yakını zarar görmüştü. Çiftçimiz büyük bir kayıp yaşamıştı. Şimdi ikinci kez aynı durumla karşı karşıyayız. Bu ikinci taşkından sonra işimiz çok daha zorlaştı. Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız başta olmak üzere devletimizin tüm yetkililerine sesleniyoruz. Bölgemizin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz" dedi.