YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 09:56

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK SANAT MERKEZİ AÇILDI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK SANAT MERKEZİ AÇILDI

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan ve Sodes kapsamında finanse edilen Çocuk Sanat Merkezi açıldı.
Minik kursiyerlerini resim, ebru, mozaik, seramik kursları, el sanatları, heykel, fotoğraf atölyeleri, gitar, keman, ritim, dans kursları, çocuk tiyatrosu atölyesi gibi branşlarda çeşitli kurs ve atölye çalışmalarıyla buluşturan merkezde atölyeler, çocukların var olan yeteneklerini ortaya çıkarmaya, kendilerini özgürce ifade etmelerine estetik duygularının gelişmesine olanak sağlamak üzere hazırlandı. Atölye ve kurslarla 6-16 yaş çocukların hayatlarında farkındalık oluşturmalarına öncülük etmesi hedefleniyor.
Kurs çalışmalarına hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki farklı zamanda toplam 139 müracaatla başlayan merkezde bu sayı kısa zamanda 652’ye ulaştı. Müzik, resim, ebru, seramik kursları, el sanatları atölyeleri ve çocuk tiyatrosu çalışmalarına başlayan Çocuk Sanat Merkezi, Türkiye’de Çocuk Dostu Kentler Birliği’ne üye tek şehir olmanın sorumluluğuyla minik kalplerin renkli dünyalarına dokunmaya başladı.
Minik kalplerdeki hayallerin çizildiği resimler, Turkuaz Ebru Atölyesi’nin katkılarıyla renklerin coşkusunu suyla buluşturan ebru çalışmaları, toprağı suyla buluşturup yapılan minik seramikler ve yeteneklerin sınır tanınmadan ortaya konulduğu El Sanatları Heykel Atölyeleri çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmeye başladı. Merkezde çocukların sanata, sanatçıya duyarlı, kültürlü, barışçı, insancıl ve buluşçu bireyler olmaları hedefleniyor.
Çocuk Sanat Merkezi hakkında, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kültür Müdürlüğü’nün 0342 211 12 00 dahili 1305 nolu telefonundan veya kultur.etkinlik@gmail.com adresinden mail ile bilgi alınabileceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar sürüyor Gebze’de özel bireylerin fiziksel, sosyal ve bireysel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Millet Bahçesi’nde projelendirdiği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yoğun çalışma yürütüyor. İnşa çalışmalarının devam ettiği merkezde duvar örme, karo mozaik kaplama, çatı ve elektrik desant imalatları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında kaba alçı ve kaba çimento, dış cephe sıva ve taş yünü, mekanik montaj cephe tuğla kaplaması, prekast kat silmesi montajları, doğrama ve cam montajları, alçıpan asma tavan imalatları, yangın kapıları montajı, bodrum kat tavan ve duvar boyaları, havuz ve kazan dairesi imalatları, havalandırma yangın ve sıhhi tesisat ve diğer birçok çalışmanın yapımına devam ediliyor. Özel bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerinden faydalanabilecekleri Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her şey en ince detayına kadar düşünüldü. Buna göre merkezde engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyeler yer alacak. Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 5 otizm grup eğitim odası, 7 otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu, 2 gündüz bakım odası, 3 erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 uyku odası özel bireylere hizmet verecek. Ayrıca spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zeka oyunları atölyesi, 5 derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.