ASAYİŞ - 13 Mart 2012 Salı 16:20

TUTUKLU SANIKLARIN SAVUNMALARI

A
A
A
TUTUKLU SANIKLARIN SAVUNMALARI

Isparta Belediyesi’ne yönelik operasyon sonrası 7’si tutuklu 82 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.
Isparta Adliyesi Konferans Salonu’nda görülen davanın ikinci duruşması saat 09:30’da başladı. Mahkeme ilk olarak iddianamede Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer ve Koordinatör Mehmet Ateşgül ile gizli ortaklık kurduğu, sahte faturayla para tahsil ettiği, ihalelere fesat karıştırdığı suçlamasıyla yargılanan reklamcı Nurkaya Dursun’a söz verdi.
Reklamcılıktan başka iş bilmediğini kaydeden Nurkaya Dursun, şöyle konuştu: "Isparta Adliyesi’nin bile işlerini ben yaptım. Asla bilboard ihalesine girmedim. 8 ayrı doğrudan temin yöntemiyle ihalelere fesat karıştırmakla suçlanmışım. Kültür Müdürlüğü’nün bütçesi 4 milyon TL. Ben 8 kalemde 157 bin TL’lik iş yaptım. Bundan yargılanıyorum. Adı geçen Lider Reklam ve Doğuş Ofset’le çözüm ortaklığı şeklinde çalıştım. Bunların ticarete kendilerine bağlar benim ticaretim beni bağlar. Elnur Kerimi ile sıkı bir
dostluğum var. Kendisinin atölyesi olmadığı için benim ofisime gelir telefonumu kullanır. Ben hiçbir zaman sahte fatura kullanmadım. Eğer kullansaydım SGK’ye Bağ-Kur’a bu kadar çok borcum olmazdı"
Nurkaya Dursun savunması sırasında gözyaşlarına hakim olamayarak şunları söyledi: "Resul Göçer ve Mehmet Ateşgül bana sahip çıktı. Keşke dost olmasaydım da bu durumda olmasaydım. 6 aydır işlerimi yürütemiyorum. Elemanım işten çıktı. Yusuf Ziya Günaydın dürüst biri olmasaydı beni müteahhit yapardı. Annem kanser hastası kendisini 6 aydır göremiyorum. Büyük hesapları olanlar bizi kurban ettiler. Ben üniversiteye tek kalemde 122 bin TL’lik iş yapan biriyim. ’Nurkaya malı götürmüş’ diyorlar. Ne yapmışım neyi
götürmüşüm."
Mehmet Ateşgül’ün kızının düğünü için alınan havai fişeklerin faturasının belediye tarafından ödenmediğini belirten Dursun, ofisinin örgüt merkezi olduğuna ilişkin suçlamaya da "Ateşgül ve Kerimli ile dostluğumuz çok öncesine dayanır. Gelirler çay içerler" diye yanıt verdi.
Dursun’a, iddianamede adı geçen ’Bu faturaya kaç para yazalım şunlar gerçek şunlar yalan işler 300 teslim ettik ama 700 yazalım’ şeklindeki telefon görüşmesi soruldu. Dursun da şöyle karşılık verdi: "300 çekme zarf yapılmıştır ama o ödeme kalemine girmediği için bu ifadeyi kullandım sanırım. Bu benim konuşma tarzım orada yalan bildiğimiz anlamda değil"
TÜRKİYE’DE SANATÇIYA EL ÖPTÜRÜYORLAR
Ardından davanın tutuklu sanığı heykeltıraş Elnur Kerimli’ye savunma hakkı tanındı. Kerimli, hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, "Ben Isparta’dan Kosova’ya, Almanya ve Fransa’ya heykel yapıyorum. Vergiden de muaf olmama rağmen devlete vergi ödedim" dedi. Hakimin gül heykeliyle ilgili sorularını yanıtlayan Kerimli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece 1.5 yıl gül heykeliyle uğraştım. Ancak, kıskançlıktan dolayı yapılması istenmedi. Benim belediyede ihalem olmadı. Ben dostluk kurduğumu sanıyordum. Ama
birlikte olduğumuz insanlarla örgüt kapsamına sokulmuşuz. Belediyeyi soyup soğana çevirmişiz." Kerimli, mahkeme başkanının ’Belediye sana malzeme temin ediyor mu?’ sorusuna ’hayır’ yanıtını verdi. Gül heykelinden 140 bin TL para aldığını söyleyen Kerimli, hayali fatura düzenlemediğini çünkü vergiden muaf olduğunu iletti. Isparta Belediyesi’ne çok sayıda heykel yaptığını kaydeden Kerimli, "Atatürk’ün bir sözü var, ’Sanatkar el öpmez sanatkarın eli öpülür’ diye. Ama Türkiye’de sanatkara el öptürülüyor"
diyerek savunmasını tamamladı.
İhaleye fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilk yapmakla suçlanan davanın diğer tutuklu sanığı Orhan Gürsel Gündüz de temizlik ihalesiyle ilgili özel bilgi almadığını da vermediğini de söyledi. Temizlik ihalesini kazanan TEM-İŞ firması yetkilisi tutuklu sanık Hüseyin Tüylüoğlu da hakkındaki ihaleye fesat karıştırma suçlamasını kabul etmeyerek şöyle dedi: "Şimdiye kadar 6 belediyede temizlik işi yapıyorum. 700 personel var. 100’e yakın ekipmanım var. İlk önce üç aylık ihaleye girdim. Ramazan
Kabalak’la iş yaptım. Kabalak’ın ekipmanlarına karşılık kendisine 15 bin TL ödedim. Aramızda çıkan sorunlardan ötürü ayrıldık. Belediyeye gönüllü temizlik hizmeti verdik. İhale süreci başlamamasına rağmen temizlik işi aksamasın diye gönüllü olarak araçlarımızı hizmete sunduk. Bir litre mazot kullandığımız ispatlanırsa tüm varlığımı bağışlamaya hazırım"
Mahkeme Başkanı tutuklu sanıkların savunmasının alınmasından sonra duruşmaya ara verdi.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da yargılandığı davada 82 kişi örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik gibi suçlarla yargılanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Zeyrek 19 Mayıs kutlamalarına katıldı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına katıldı. CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı düzenledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başta olmak üzere programa CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, eski Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sultan Camii önünden Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafı eşliğinde yürüyüşe geçen kortej, İzmir Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’nı önünde devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenkler sunuldu. Tören programında CHP İl Başkanlığı başta olmak üzere sivil toplum örgütleri tarafından anıta çelenk sunuldu. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper günün anlamına yönelik bir konuşma gerçekleştirerek herkesin bayramını kutladı. Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları ekibi tarafından düzenlenen gösterinin sonrasında CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tören programı sona erdi.
Düzce Bağımlılıkla mücadele için bisiklet sürdüler Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadeleye dikkat çektiği bisiklet turu Düzce’de de yapıldı. Vali Selçuk Aslan, "Düzce çok hoş bir bisiklet şehri" dedi. Yeşilay Türkiye genelinde geleneksel hale getirdiği ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan Bisiklet Turlarının 11. gerçekleştirildi. Düzce’de de Yeşilay Düzce Şubesi tarafından düzenlenen bisiklet turuna Vali Selçuk Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Yeşilay Düzce Şube Başkanı Ali Dilber, Türkiye Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicu ve 200’e yakın bisikletli katıldı. Sağlıklı yaşam açısından daha fazla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Selçuk Aslan, "Yeşilay tarafından, bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla 2011 yılından bu zamana geleneksel olarak düzenlenen bisiklet turunu bugün icra ettik. Sağlıklı yaşamın keyfini sürelim sloganıyla pedalları çeviriyoruz. Düzce çok hoş bir bisiklet kenti. Çünkü şehrin coğrafi yapısı oldukça düz. Böyle düz olan memleketlerde bisiklet sürme, yürüyüş alışkanlığı daha yaygındır. Bizim ilimizde bu yoğunluğu zaten gözlemliyoruz. Sağlıklı yaşam açısından daha fazla hareket etmemiz gerekli. Daha fazla hareket açısından da bisiklet ayrı bir fırsatı sunmakta" dedi. Etkinlikte Vali Selçuk Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ve Yeşilay Düzce Şube Başkanı Ali Dilber de pedal çevirdi. 5 kilometrelik yol güzergahının ardından bisiklet sürüşü Anıtpark meydanında sona buldu. Alana kurulan Yeşilay standında meyve suyu ve çikolata ikram edildi.