YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 13:37

ORMANLARIN ARTMASI İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

A
A
A
ORMANLARIN ARTMASI İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, yüzölçümü 610 bin hektar olan Niğde’de sadece yüzde 9’luk bölümün ormanlık alan olduğunu söyledi.
Ormanların korunması ve bakımına dair basın toplantısı düzenleyen Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, Niğde’de ormanlık alanların artırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, orman alanlarının artırılması için herkese görevler düştüğünü ifade etti.
Özdemir, "Orman Bakanlığının yeniden yapılandırılması ile ilgili 645 sayılı kanun hükmünde kararname gereği Kayseri Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Niğde Orman İşletme Müdürlüğü kuruldu ve faaliyetine başladı. İşletme müdürlüğüne bağlı olarak 2 tane orman işletme şefliği 2 tanede erozyon ve ağaçlandırma şefliği olmak üzere 4 tane şefliğimiz bulunmaktadır. Şefliğimizin 2 tanesi Niğde merkezde 2 tanesi de Ulukışla ilçesinde hizmet vermektedir." dedi.
İşletme müdürlüğünün faaliyet alanı hakkında bilgi veren Özdemir, "Müdürlüğümüz Niğde Ormanlarının bakımı, korunması ve iyileştirilmesi ayrıca boş olan arazilerin ağaçlandırılması konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Niğde ilimizde müdürlüğümüzün sorumluluk alanı içerisinde yaklaşık 51 bin hektar orman alanı bulunmaktadır. Oysa Niğde yüzölçümü 610 bin hektar civarındadır. Oranladığımız zaman Niğde yüzölçümünün yüzde 9 ormanlık alan olarak gözükmektedir. Bu belirtilen rakam düşük bir rakamdır. 100 Metre kare toprağımızda 9 metre karesi ormanlık alandır. Biliyorsunuz ülkelerin gelişmişlik endekslerinin içerisinde sahip olduğu yeşil alanlar önemli bir yer tutmaktadır. Bu konuda da belediyeler kişi başına düşün yeşil alanları artırmak için çok gayretler sarf etmektedir." şeklinde konuştu.
Özdemir, Orman Genel Müdürlüğü olarak, Türkiye’de ormanlarını artırarak, yüz ölçümünde ki ormanlık alan sayısını batı Avrupa ülkeleri seviyesine çıkartmanın görevleri olduğunu belirtti.
Türkiye’nin yüzde 27’sinin ormanlık alanlar ile kaplı olduğunu vurgulayan Özdemir "Avrupa ülkelerinde bu alan yüzde 50 ile 60 kadar çıkmaktadır. Bu yönüyle ülkemiz orman yönüyle fakir bir ülkedir. Türkiye’nin yüzde 27 orman iken Niğde’nin yüzde 9’unun orman olması daha da düşündürücüdür. Bu nedenle işletme müdürlüğü olarak bize büyük görevler, işler düşmektedir. İlimizde ormanlık alanların artırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, Niğde halkı, basın ve bürokrasinin desteğini bekliyoruz." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi Belediyesi’nden kadın sağlığına farkındalık paneli Gerçekleştirdiği etkinliklerle toplum bilincini artırmayı amaçlayan Osmangazi Belediyesi, farkındalık paneliyle kadın sağlığının önemine bir kez daha vurgu yaptı. Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen panelde, kadın sağlığına ilişkin pek çok başlık ele alınarak katılımcılara kapsamlı bilgiler aktarıldı. Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte Şadırvanlı Han’da kadın sağlığına yönelik anlamlı bir panele ev sahipliği yaptı. Psikolojik Danışman Berrak Damla Karaca, Uzman Diyetisyen ve Uzman Fizyoterapist Sümeyye Şükran Özkeleş ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Serra Sezer’in konuşmacı olarak yer aldığı panele, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Hamiyet Baysal Arıkarslan, Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kadın Meclisi olarak her ay gerçekleştirdikleri genişletilmiş toplantılarda farklı bir konuyu ele aldıklarına işaret eden Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe Simge Demir Okuroğulları, düzenlenen panelde farklı dallarda uzman görüşleriyle, farklı bakış açılarıyla kadın sağlığı üzerine konuştuklarını paylaştı. Kadınların bedenleriyle ilgili yaşadıkları doğal sürecin yıllar boyunca yanlış algılar ve tabularla gölgelendiğine dikkat çeken Psikolojik Danışman Berrak Damla Karaca, "Kadın bedeninde düzenli olarak yaşanan bu sürecin sadece bir rahatsızlık ya da olumsuz bir durum gibi görülmesinin ne kadar yanlış olduğunu burada anlatıyoruz. Bunun bir döngü olduğu, vücudun okuryazarlığının öğrenildiğinde ne kadar rahat geçilebileceği, sakin olunması gerektiğine dayalı bilgilendirme yapmak istiyoruz. Kadın bedeni sistematik bir şeydir. O sistemi okursanız, ne istediğini, neye ihtiyacı olduğunu algılarsanız her şey çok daha rahat olabiliyor" diye konuştu. Uzman Diyetisyen ve Uzman Fizyoterapist Sümeyye Şükran Özkeleş de, özellikle adet düzensizlikleri gibi konularla çok sık karşılaştıklarını dile getirerek, beslenme ve fizyoterapi ile bu durumun kontrol altına alınabileceğine işaret etti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Serra Sezer ise gerçekleştirdiği sunumda kadın sağlığının anatomik yapısıyla birlikte vücut sağlığı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Panelin ardından Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Hamiyet Baysal Arıkarslan, katılımcılara çiçek takdiminde bulunulurken, konuşmacılar etkinliği gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.