YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 16:36

SORGUN BELEDİYESİ KAR TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

A
A
A
SORGUN BELEDİYESİ KAR TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yoğun kar yağışının ardından belediye ekipleri ana cadde üzerinde biriken kar kütlelerini ve oluşan buzları temizlemeye başladı.
Sorgun İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İlhan Künbetli, bu yıl kış şartlarının çok ağır geçtiğini ve buna rağmen temizlik işlerini hiçbir şekilde aksatmadan sürdürdüklerini belirterek, "Her kar yağışı sonrası özellikle ana caddelerimiz ve işlek olan sokaklarımızda kar temizliği yaparak caddelerimizi her zaman trafiğe açık tuttuk." dedi.
Son günlerde havaların ısınmaya başladığını ve eriyen karların geceleri buz tuttuğunu belirten Künbetli, "cadde ve sokaklarımızda kalan kar birikintilerini temizliyoruz. Belediye iş makineleriyle Atatürk Bulvarı, Müftüoğlu Caddesi ve Murat Caddelerinde biriken kar birikintileri ve oluşan buz kütlelerini traktörlerle ilçe dışına taşıyoruz. Amacımız cadde ve sokaklarımızı temiz tutmak, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yürümelerini ve trafiğin sorunsuz bir şekilde akışını sağlamak." diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de 10 gündür süren su kesintisi mahalleliyi sokağa döktü Edirne’de yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi nedeniyle vatandaşlar temizlik, yemek ve kişisel bakım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelirken, mahalle sakinleri çözüm talebiyle CHP’li belediyeyi protesto etti. Edirne’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, mahalle meydanında bulunan çeşme önünde bir araya gelerek CHP’li belediyeyi protesto etti. Kış mevsiminde yaşanan uzun süreli kesinti nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilendiği mahallede, vatandaşlar su ihtiyaçlarını bidon ve damacanalarla karşılamak zorunda kaldı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve bebeklerin yaşadığı mağduriyetin her geçen gün arttığı belirtildi. Mahalle sakinleri, sorunun günlerdir devam etmesine rağmen yetkililerden bir açıklama yapılmadığını ifade ederek, CHP’li Edirne Belediyesi’nden çözüm istedi. "Çocuklara içirecek su bulamıyoruz" Mahalle sakinlerinden Mehmet Türkmenler, yaklaşık 10 gündür sularının olmadığını belirterek, "Çocuklara içirmek için su bulamıyoruz. Evlerde donuyoruz. Su parasını takır takır ödüyoruz ama hizmet yok. Bebekler evlerde dondu" dedi. Yaşanan mağduriyete dikkat çeken Kamil Kelemer, mahallede yaşanan su sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi. Su kesintisiyle ilgili durumu belediyeye birçok kez belediye yetkililerine ilettiklerini belirten Adem Tekin, hiçbir olumlu adımın atılmadığını ve uzun süren kesintinin mahallede yaşayan herkesi olumsuz etkilediğini dile getirdi. "Ziyan bir şekilde hayat sürüyoruz" Edirne’de altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlardan Celal Selece, "Depremden sonra 11 şehir ayağa kalktı, biz Edirne olarak batıyoruz. Ziyan bir şekilde hayat sürüyoruz" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, kış ortasında yaşanan su kesintisinin halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu belirterek, CHP’li Edirne Belediyesinden kalıcı çözüm beklediklerini belirtti.