Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, "CHP’nin işgal ve çalıştırmamak gibi bir kültürü varsa, iktidarın da meclisi çalıştırmak gibi bir sorumluluğu ve kararlılığı var" dedi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yaptığı açıklamada, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, pazar günü AK Partili ve CHP’li milletvekillerinin yumruklaşmalarına neden olan olayları değerlendirdi.
Görüntülerin herkesi derinden üzdüğünü belirten Ersoy, "Pazar günü meclisimizde yine yakışmayan, hepimizi üzen görüntülere sahne olduk. Gerçekten yakışmadı. Meclisimizin konulmuş kurallar çerçevesinde çalışabilmesi her partinin de bir diğerine saygılı davranması gerekir. Bir kez daha gördük ve öğrendik ki; her gün 80-100 kişi ile komisyon basıp karar aldırmamak, katılmadığınız önergeler verildiğinde başkanlık divanını işgal edip oylama yaptırmamak, sizin gibi düşünmeyenlere hep saldırmak, hakaret etmek,
uzlaşmayı sadece iktidarın muhalefetin bir kesiminin dediklerine uymakta aramak, hukuku ve demokrasiyi sadece muhalefetin izin verdiği ve onayladığı konularda kabullenmek doğru olmuyor ve sorun çözmüyor. AK Parti’nin çözümünü beğenmiyor, ikinci dört yılda aileler istedikleri takdirde çocuklarına seçtikleri dersi okutabilsin özgürlüğünü içinize sindirememiş veya ’dini eğitim almak isteyenler olursa’ korkusu yaşayabilirsiniz. Yasal ve demokratik bütün yolları kullanırsınız. Sonra da millete havale edersiniz.
Ama altı gün boyunca 80- 100 kişiyle komisyonu işgal edip biz ne dersek o olacak, yoksa kan çıkar dayatması yapamazsınız. Sizin tehditlerinizden kimse korkmaz ve iktidar da 100 kişi ile bir gün geliverdiğinde arbede ve kavga çıkar. Dayatma ve zorbalık altı gündür yaşanmış, pazar günü iktidar muhalefetin yaptığını yapmıştır. İşte bundan dolayı diyoruz ki zorbalık asla çözüm olmaz. Halktan istediklerini alamayanlar meclisin kürsüsünü, komisyonu işgal ederek ’meclisi çalıştırmayız’ diyenler artık aklını başına
almalılar, zorbalıktan vazgeçip demokratik teamüllere saygı göstermeliler. Bilsinler ki, CHP’nin işgal ve çalıştırmamak gibi bir kültürü varsa, iktidarın da meclisi çalıştırmak gibi bir sorumluluğu ve kararlılığı vardır" diye konuştu.








