DÜNYA - 23 Mart 2026 Pazartesi 22:23 | Son Güncelleme : 23 Mart 2026 Pazartesi 22:23

Netanyahu: "Herhangi bir anlaşmada hayati çıkarlarımızı koruyacağız"

A
A
A
Netanyahu: "Herhangi bir anlaşmada hayati çıkarlarımızı koruyacağız"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ile ABD arasındaki muhtemel anlaşma hakkında, "Herhangi bir anlaşmada hayati çıkarlarımızı koruyacağız" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ve Lübnan'a yönelik saldırılarla ilgili video mesaj yayınladı. Netanyahu, erken saatlerde ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, "Başkan Trump, İsrail ordusu ve ABD ordusunun büyük başarılarından yararlanarak savaşın hedeflerini bir anlaşmayla gerçekleştirme fırsatı olduğuna inanıyor; hayati çıkarlarımızı güvence altına alacak bir anlaşma. Bu süreçte hem İran'a hem de Lübnan'a saldırılarımızı sürdürüyoruz. Füze programını ve nükleer programı sistematik biçimde tahrip ediyor, Hizbullah'a ağır darbeler vurmaya devam ediyoruz. Yalnızca birkaç gün önce iki nükleer bilim insanını daha etkisiz hale getirdik. Herhangi bir anlaşmada hayati çıkarlarımızı koruyacağız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.