YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 11:49

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TÜRKMENLERE SOSYAL TESİS VE PARK YAPACAK

A
A
A
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TÜRKMENLERE SOSYAL TESİS VE PARK YAPACAK

Türkmenler Mahallesi’nde semt sakinlerinin isteği üzerine taziye evi yapmak için iki evin kamulaştırmasını yaparak yıkımlarını yaptıran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölgede daha büyük bir sosyal tesise ve park alanına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, diğer evlerin de kamulaştırmasının yapılacağını ve sosyal tesis ve park ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
Sosyal tesis yapımı için yıkım yapılan ve yeni kamulaştırma yapılacak alana gelen Başkan Tahmazoğlu, bölgede incelemeler yaptı. Sosyal tesis ve park yapmak için Türkmenler, Barış ve Karayılan mahallelerinde boş alan olmadığını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Sosyal tesis ve park yapmak için ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bunun tek çözümü olarak buradaki evlerin kamulaştırmasını yapıp, yer açabiliyoruz. Türkmenler mahallemizdeki vatandaşlarımız daha önce bizden bir taziye evi istediler. Bunun için iki evi alarak kamulaştırmasını yaptık ve yıkımlarını gerçekleştirdik. Fakat bölgede daha büyük bir sosyal tesise ihtiyaç olduğunu düşündük bunun için iki ev daha kamulaştırarak, yıkımını yapacağız. Yıkımlar tamamlandığında buraya dört katlı yaklaşık 2 bin metrekare inşat alanı olan sosyal tesis yapacağız. Bununla da kalmayarak arka kısımda kalan evlerinde yola kadar kamulaştırmasını yaparak sosyal tesisin arka kısmını da park yapacağız. Böylelikle bölgenin hem sosyal tesis hem de park ihtiyacını karşılamamız olacağız” dedi.
Yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür eden Türkmenler Mahalle Muhtarı Talip Çelik ise, “Mahallemize sosyal tesis yapmak için başkanımıza söylediğimizde tesis yapmak için yer olmadığını söylemişti. Sağolsun daha sonra bu bölgede evlerin kamulaştırmasını yaparak, yıkımlarını yaptırdı. Biz başkanımızdan sadece taziye evi istemiştik. Ama başkanımız mahallemize büyük bir sosyal tesis ve park yapıyor. Kendisine tüm mahalle halkım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.