YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 13:06

KONAKLI’DA ALP DİSİPLİNİ PALANDÖKEN KUPASI YARIŞLARI TİPİ NEDENİYLE YARINA ERTELENDİ

A
A
A
KONAKLI’DA ALP DİSİPLİNİ PALANDÖKEN KUPASI YARIŞLARI TİPİ NEDENİYLE YARINA ERTELENDİ

Konaklı Kayak Merkezinde bugün için yapılması planlanan Uluslararası Alp Disiplini Palandöken Kupası yarışları, şiddetli tipi nedeniyle yarına ertelendi.
Konaklı Kayak Merkezi’nde yapılması planlanan yarışlar, tipi nedeniyle, organizasyon teknik komitesinin kararıyla önce 2 saat ertelendi. Ancak, tipinin etkisini sürdürmesi üzerine yarışların yarına ertelendiği bildirildi.
Yetkililer, yarışların yarın da Konaklı Kayak Merkezi’nde yapılmasının planlandığını belirterek, hava muhalefetinin sürmesi durumunda yarışları Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleştireceklerini kaydettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Mezuniyetine 1 gün kala geçirdiği kazada hayatını kaybetti Isparta’nın Eğirdir ilçesinde takla atan araçta Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım Programı 2’nci sınıf öğrencisi genç hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralandı. Gece saat 02.30 sıralarında Eğirdir - Konya kara yolu Kemik Hastanesi yolunda meydana gelen trafik kazasında Üveys Sırlı (21) idaresindeki 46 ADF 541 plakalı otomobil, hastane alt yolunda seyir halindeyken kontrolden çıkarak önce kaldırıma çarptı, daha sonra takla attı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sürücü Üveys Sırlı ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken otomobilde yolcu olarak bulunan; T.G., M.S., S.O. ve K.S. ambulanslarla Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine götürüldü. 1 gün sonra mezuniyet töreni varmış Yaralı öğrencilerden durumu ağır olan S.O. isimli öğrenci ise Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Sürücü Üveys Sırlı’nın 6 Şubat depreminde annesini kaybettiği ve kaza sırasında otomobilde bulunan ablası Misline Sırlı’nın 1 gün sonra düzenlenmesi planlanan mezuniyet töreni için Kahramanmaraş’tan Eğirdir’e geldiği öğrenildi. Eğirdir Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından 21 yaşındaki Üveys Sırlı’nın cenazesinin Kahramanmaraş’a gönderileceği öğrenildi. Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü taziye mesajı yayınladı Genç yaşta hayatını kaybeden Üveys Sırlı için Isparta Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Taziye mesajı yayınladı. Açıklamada, "Eğirdir Yurt Müdürlüğümüz ve aynı zamanda Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Üveys Sırlı geçirdiği elim bir trafik kazası sonucunda vefat etmiştir. Öğrencimize Allah’tan rahmet, başka ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.
Van Başkan Yılmaz “İnci/Deli Suyun Kalbi” kitabını okuyup balık göçünü izledi Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, yazar ve şair Gülşen Günay tarafından kaleme alınan “İnci/Deli Suyun Kalbi” kitabını hediye aldıktan sonra inci kefali göçünü izledi. Van’da bir dizi incelemelerde bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’a yazar ve şair Gülşen Günay tarafından “İnci/Deli Suyun Kalbi” kitabı hediye edildi. Van Gölü’nde yaşayan endemik bir tür olan inci kefali balığının kendi dilinden yaşam öyküsünün anlatıldığı ve usta sanatçıların fotoğraflarıyla desteklenen kitabın bir bölümünü okuyan Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, daha sonra Erciş Balık Bendine geçerek balıkları muhteşem göçüne şahitlik etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Fatma Meriç Yılmaz, yazar ve şair Gülşen Günay’ın yazdığı “İnci/Deli Suyun Kalbi” kitabının bir balığın dilinden yaşam ve neslini devam ettirebilme mücadelesinin anlatıldığına değinerek, “Ben buraya geldiğimde inci kefalinin suyun tersine göçünün olduğu döneme denk geldiğimi duyunca çok mutlu oldum. Gülşen Hanım da kaleme aldığı kitabı hediye etti. Kitapta inci kefalinin hikayesi anlatılıyor. Gerçekten çok etkileyici bir hikaye olduğunu düşünüyorum. İnci kefalinin bir hayat mücadelesi var. Burada bir annenin çocuklarının kurtulması için gidip yumurtalarını olgunlaşabileceği yere bırakmasının hikayesi var. Ben bunu açıkçası toplumun dirençliği ile de birleştirmek istiyorum. Erciş, en yoğun şekilde yaşayan 2011 depreminde 670 canımızı kaybettiğimiz bir kenttir. Çevremizdeki afetleri kontrol edemiyoruz ama eğer dirençli bir toplum olursak, eğer mücadelemizi bırakmazsak, burada bir balıktan aldığımız bir ders bile bunu gösteriyor. Birbirimizle yardımlaşmak, birbirimizin elini bırakmamak, başımıza gelen olaylara karşı direncimizi kaybetmememizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bizim için de bir şans oldu. Balıkların burada verdiği mücadeleyi görmek gerçekten insanı etkiliyor. Doğadan almamız gereken çok ders var diye düşünüyorum. Bir de doğayı dinlememiz, dikkate almamız ve korumamızın ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istiyorum” dedi.
Konya Meram Belediyesi bu bayram öncesinde de yaşlıların yüzünü güldürdü Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, her bayram öncesinde olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da yalnız ve geliri olmayan yaşlıların evlerini temizleyip ihtiyaçlarını gidererek yüzleri güldürmeye devam ediyor. Meram’ın büyük bir aile olduğunu ve kendilerinin de aile olmanın gereğini yerine getirdiklerini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Biz bu anlayışla bugüne kadar kimsesiz büyüklerimize sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Her bayram öncesinde yalnız yaşayan ve geliri olmayan yaşlıların evlerini temizleyip ihtiyaçlarını gideren Meram Belediyesi, bu uygulamasını Kurban Bayramı’nda da sürdürüyor. Büyük takdir toplayan ve yaşlıların bol bol duasını alan Meram Belediyesi’nin bu uygulaması, işlerini kendileri göremeyen büyüklerin yüzünü güldürüyor. Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmada bir taraftan kimsesiz yaşlıların evlerinin temizliği yapılırken diğer taraftan da yalnız yaşayan yaşlıların eksiklikleri gideriliyor. Meram Belediyesinin bu çalışmasından duyduğu mutluluğu gözyaşları içinde anlatan Ayşe İşlek, kendisinin artık ev işi yapamadığını ifade ederek, “Yaşım yetmişi geçti. İşlerimi kendim yapamıyorum artık. Bir gelen olsa da şu evi bir toplasa diyordum, akşam telefon geldi, ‘temizliğe geleceğiz’ dediler. Çok mutlu oldum. Allah razı olsun. Meram Belediyesi’nden gelip evimin temizliğini yaptılar. Yapandan, yaptırandan, sebep olandan Allah razı olsun” diye konuştu. "Meram büyük bir aile ve biz de aile olmanın gereğini yerine getiriyoruz" Sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdikleri hizmetleri, en küçüğünden en büyüğüne tüm Meramlıları ve doğasıyla, tüm canlılarıyla ve her karış toprağıyla bütün Meram’ı bir emanet görerek yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu anlayışın yapılan hizmetlere bereket kazandırdığı inancında olduklarını ifade etti. Her bayram öncesinde gerçekleştirilen bu örnek ev temizliği uygulamasını da bu anlayış çerçevesinde yıl boyunca devam ettirdiklerini belirten Başkan Mustafa Kavuş, “Eli öpülesi büyüklerimiz, bayramlara yüzleri gülerek girsinler istiyor, bu sebeple önem verdiğimiz hizmeti, bayram öncesinde yoğunlaştırıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekip arkadaşlarımız, gittikleri her evde yaşlı ve engelli, geliri olmayan yaşlılarımızın evlerini detaylı temizliyor, basit tamirat işlerini yapıyor, ihtiyaç duydukları ama yapmaya güçleri yetmediği konularda onlara yardımcı oluyorlar. Meram, 350 bin kişilik büyük bir aile ve biz de aile olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Biz bugüne kadar yaşlı ve engelli hemşehrilerimiz başta olmak üzere dezavantajlı hiçbir hemşehrimizi yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız” dedi.