YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 14:52

ULUPINAR, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ZONGULDAK’TA YAPILAN PROJELERE 2012 YILINDA AYRILAN ÖDENEKLERİ AÇIKLADI

A
A
A
ULUPINAR, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ZONGULDAK’TA YAPILAN PROJELERE 2012 YILINDA AYRILAN ÖDENEKLERİ AÇIKLADI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Mili Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e, bakanlıklarıyla ilgili olarak Zonguldak’a yapılan projelere 2012 yılı için ayrılan ödenekleri sordu.
Zonguldak’ta yapımı devam eden projelere 2012 yılı içinde toplam 4 milyon 875 bin TL Yatırım ödeneği aktarıldığını belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, bu ödeneklerin dağılımını da şöyle açıkladı:
“ 16 derslikli Çaycuma Anadolu Lisesi inşaatı için 2 milyon 500 bin TL, Zonguldak Merkez Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonu inşaatı için 500 bin TL. Devrek 200 öğrencilik Ortaöğretim Erkek Pansiyonu inşaatı için 1 milyon TL, 16 derslikli Alaplı Çok Programlı Lisesi inşaatı için 875 bin TL.”
Ulupınar, bu projelerin 2013 ila 2014 yılları içinde tamamlanacağını da kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.