YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 17:59

BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİ TİYATRO İLE TANIŞACAK

A
A
A
BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİ TİYATRO İLE TANIŞACAK

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesindeki AB Bilgi Merkezi, hiç tiyatro oyunu izlememiş olan bin ilköğretim öğrencisini tiyatroya götürecek.
AB Bilgi Merkezi, ’Tiyatro Günleri’ kapsamında öğrenciler, Sivas Devlet Tiyatrosu’nda sergilenen Avrupalı yazar Erik Vos’un "Dans eden Eşek" adlı oyunu izleyecek. Yarın saat 10.30-13.30 saatleri arasında iki seans halinde sunulacak gösterinin ardından öğrencilere Görkem Pasa Çadırı’nda lokum kitapları sunumu yapılacağı ve çocuklar için hazırlanmış kitapların dağıtılacağı belirtildi.
Proje ile AB’nin ana temalarından oluşan barış, özgürlük ve birlikteliğin çocuklara eğlenceli bir şekilde anlatılmasının amaçlandığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.