YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 18:12

MACARİSTAN BAŞKONSOLOSU GABOR KİSS KÜTAHYA’DA

A
A
A
MACARİSTAN BAŞKONSOLOSU GABOR KİSS KÜTAHYA’DA

Macaristan’ın Milli Kahramanı Lajos Kossuth anısına ve Macar Özgürlük Savaşı’nın 164. yıldönümü nedeniyle Kütahya’ya gelen Macaristan Cumhuriyeti Başkonsolosu Gabor Kiss, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’ye makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Kütahya’da olmaktan çok memnun ve mutlu olduğunu ifade eden Macaristan Başkonsolosu Gabor Kiss, “Kütahya hakikaten çok güzel. Biz buraya tarihsel bağlarla bağlandık. Bizi kabul ettiğiniz için size teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Ben 5 aydır İstanbul Başkonsolosluk görevini yapıyorum. Sizi tebrik etmek gerekiyor çünkü son aylarda yaptıklarınız ve buradaki değişiklikler hakikaten çok göze batan değişiklikler. Hem tarihsel, hem sanayi, hem de turizm açısından büyük adımlar attınız” dedi.
Macarlar ile eskiden beri sıcak ilişkilerin devam ettiğini bu sıcak ilişkinin en büyük özelliklerinden ve belirtilerden bir tanesinin de Macaristan Cumhurbaşkanının Kütahya’ya gelmesi ve burada Dumlupınar Üniversitesinden fahri doktora alması olduğunu ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “Buna ilave olarak Lajos Kossuth’un burada misafir olması da ayrı bir özellik ve güzellik. Bu arada biz Avrupa da özellikle turizm destinasyonlarına gittiğimiz de Kütahya en güvenli şehir, Lojos Kossuth bile gelmiş, Kütahya da kalmış diyoruz. Bizler Macarlarla kendimizi aile gibi, kardeş gibi, dost gibi hissediyoruz ve gönülden de istiyoruz. Ben yaklaşık 15 aydır Kütahya’dayım hakikaten hem büyükelçimiz hem diğer gelen yetkililer hem cumhurbaşkanı Macarlarla ne kadar iyi bir dost olduğumuzu gönlümde hissettim. Biz Kütahya’dan heyet olarak Macaristan’daki üniversiteyi kardeş şehrimizi ziyaret edelim oradan eğer öğrencilerden gelmek isteyenler varsa onları alalım. Oradan gelmek isteyenleri biz otellerde değil evlerde misafir etmeye hazırız. Bu kardeşliğimizi daha fazla artırabiliriz. Bu gidiş gelişlerimizle karşılıklı ailelerin gidip geldiği insanların gidip geldiği bir köprü oluşturmak istiyoruz. Ayrıca işadamlarımızla birlikte oraya gidip oradaki işadamlarını da buraya getirip karşılıklı ne yapabilirizi de oturup masa da görüşüp çok fazla işler yapmak isteriz. Özellikle termal turizmindeki tecrübelerini bizimle paylaşırlarsa ya da bu konuda yatırım yapmak isteyenler olursa biz kendilerine termal suların çıktığı yerlerde tecrübelerini hem paylaşabilecekleri hem de yatırım yapabilecekleri yerleri göstermeye hazırız” diye konuştu.
Macaristan Cumhuriyeti Başkonsolosu Gabor Kiss’in Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’ye yapmış olduğu nezaket ziyaretinde Macaristan Kütahya Fahri Konsolusu İsmet Güral ve eşi Nesrin Güral’da bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.