GENEL - 16 Mart 2012 Cuma 11:30

GTO, KOCAELİ SANAYİ ODASININ GEBZE`DE TEMSİLCİLİK AÇMASINDAN RAHATSIZ

A
A
A
GTO, KOCAELİ SANAYİ ODASININ GEBZE`DE TEMSİLCİLİK AÇMASINDAN RAHATSIZ

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Sanayi Odası’nın Gebze’ye temsilcilik açmasına çok kızdı. Çiler, Gebze’de GTO’yu içeriden vuranların olduğunu söyledi.
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası meclis salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Bölgede görev yapan gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında başkan Çiler, önemli açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına GTO başkan yardımcısı Halit Uçar ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Başkan Çiler, Kocaeli Sanayi Odası’na sert sözlerle tepki gösterdi. KSO’nun Gebze’ye temsilcilik açmasına anlam veremediğini ifade eden Çiler, KSO’nun Gebze’ye gelmesine ihtiyaç olmadığını dile getirdi. KSO’nun, SB, DOSB ve TOSB’da temsilciliklerinin bulunduğunu hatırlatan Çiler, OSB’lere temsilcilik açılmasına karşı olmadıklarını, KSO’ya güzeller OSB’ye şube açmalarını tavsiye ettiklerini fakat kendilerini dinlemediklerini söyledi. Çiler, KSO’nun Gebze merkezde bir temsilcilik açmasının yanlış
olduğunu ifade etti.
Gebze’yi içten vuran kişilerin olduğunu belirten ve KSO’nun Gebze’ye irtibat bürosu açması için faaliyetler yürüten kişilerin kim olduğunun araştırılması gerektiğini anlatan Çiler, şöyle konuştu: "KSO’nun işlerini yapmak istediği üyelerin işlerini biz zaten yapıyorduk. Biz onlardan Gebze Ticaret ve Sanayi Odası oluşturulması için katkı beklerdik. Bu işin arkasında kimler olduğunu araştırın. KSO’nun gelmesine hiç gerek yoktu. Ama gelsinler. Gizli bir rekabet her zaman vardı, artık bu rekabet daha da gün
yüzüne çıkacak."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.