YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 11:29

İZMİT BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU KONSERE HAZIRLANIYOR

A
A
A
İZMİT BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU KONSERE HAZIRLANIYOR

İlköğretim okullarında okuyan 9-12 yaş grubu 100 öğrenci arasından seçilerek oluşturulan İzmit Belediyesi Çocuk Korosu çalışmalarını sürdürüyor.
Cumhuriyet Parkı’ndaki İzmit Belediyesi Sanat Galerisi’nde Şule Çaycı eşliğinde neşe içinde çalışmalarını devam ettiren 55 kişilik çocuk korosu, önümüzdeki haftalarda konser de verecekler. Koro hocası Şule Çaycı çocukların çalışmalara olan ilgi ve hevesinin takdir edilecek düzeyde olduğunu söyledi. Haftanın iki günü yapılan çalışmada Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çocuk şarkıları ve güncel sevilen şarkılardan oluşan bir repertuar üzerinde çalışan İzmit Belediyesi Çocuk Korosu üyeleri böyle bir imkanı sunduğu için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.