GÜNDEM - 18 Mart 2026 Çarşamba 15:33

ASİD Genel Başkanı Dr. Yıldırım’dan Ramazan Bayramı mesajı

A
A
A
ASİD Genel Başkanı Dr. Yıldırım’dan Ramazan Bayramı mesajı

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.


SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri de olan Dr. Yıldırım, "Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ın ardından gelen bayramı sevgi, huzur ve anlayış içerisinde yaşamaya toplum olarak hepimizin ihtiyacı var" dedi.


Maneviyatın yoğun yaşandığı, nesillerin bir araya gelerek geleneklerin yaşatıldığı bayramların, geçmişle gelecek arasındaki en güçlü bağlardan biri olduğunu söyleyen Dr. Yıldırım, "Toplumsal birlikteliğimizin daha da anlam kazandığı milli ve manevi duyguların yoğun yaşandığı Ramazan Bayramı’nın ülkemize birlik, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim" ifadelerine yer verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk şirketine ait ham petrol tankerinin Karadeniz açıklarında vurulduğu iddia edildi: O anlar telsiz konuşmalarına yansıdı Rusya’dan yola çıkan Sierra Leon bayraklı Türk şirketine ait Altura isimli petrol tankerinin, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve İnsansız Deniz Aracı (İDA) saldırısına uğradığı ileri sürüldü. Saldırının ses kayıtları ortaya çıktı. Türk şirketi Pergamon Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait eski ismi Beşiktaş olan "Altura" isimli ham petrol tankeri, Rusya’nın Karadeniz’in kuzeydoğusundaki liman şehri Novorossiysk’ten hareket ettikten sonra 00.30 sıralarında saldırıya uğradı. Tankerin, Rusya’nın Novorossiysk Limanı’ndan İstanbul’a yola çıktığı ve 140 bin ton ham petrol taşıdığı öğrenildi. Geminin üst güvertesinde ve makine dairesinde hasar oluştuğu ve geminin su aldığı öğrenildi. Saldırının ardından gemiden yapılan yardım çağrısının ses kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda mürettebattan kimse yaralanmazken geminin su aldığı ve acil yardım beklediği duyuldu. Altura’ya en yakın gemi olan Erdek gemisi çağrıya cevap verirken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Kurtarma 11 ve Kurtarma 12 gemileri ile hızlı bot Kıyı Emniyeti 5 de olay yerine yönlendirildi. Ekiplerin bölgede güvenlik ve müdahale çalışmalarını sürdürdüğü, geminin durumu ile ilgili incelemelerin devam ettiği bildirildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.