YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 16:33

KAHVEHANELERDE MADDE KULLANIMI FARKINDALIĞI PROJESİ

A
A
A
KAHVEHANELERDE MADDE KULLANIMI FARKINDALIĞI PROJESİ

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kahvehanelerde Madde Kullanımı Farkındalığı Projesi (KUFAP) Nevşehir’de uygulamaya başlandı.
Proje kapsamında sanayi, 2000 Evler Mahallesi ve il merkezindeki kahvehane işletmesi sahibi esnaflarla Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanlığının işbirliğinde ilk toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, projenin kapsamı, amacı, hedefleri ve faaliyetleri konusunda esnaflarla görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya KOM Şube Müdürü İbrahim Altıntaş, Proje Koordinatörü Komiser Özcan Erdoğdu, TUBİM İl Temas Noktası ve Proje Eğitim Danışmanı Mikail Kaya, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Necati Daşlıca katıldı.
Projenin uygulama takvimi doğrultusunda Nevşehir’de Proje Tanıtım Toplantısı ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele konulu bir panel düzenlenecek ve bu etkinlik esnasında kahvehaneler için madde bağımlılığı, çocuk istismarı, aile içi iletişim, kadına yönelik şiddet gibi temalar “Umut Kartı” olarak isimlendirilen ve Emniyet Müdürlüğü grafik ve tasarımcısı Polis Memuru Akın Kurnaz tarafından tasarlanmış oyun kartları ve materyaller tanıtılacak. Ayrıca; 20 dakikalık tek perdelik “Umut Kartı” oyunu ile de projenin çıktıları ve gelecekteki durumu ile ilgili vatandaşlarımız ve katılımcılar bilgilendirilecek.
Bu Proje ile ebeveyn eğitimi ve farkındalığının artırılmasına önemli katkılar yapılması ve sorunlar oluşmadan problemlerin çözümüne odaklanılması hedefleniyor. Yine proje kapsamında, sorunların çözümünde esnaf-polis işbirliğinin tesis edilmesi, Toplum Destekli Polislik anlayışının Nevşehir’de yaygınlaşması amaçlanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir