YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 16:17

TÜRKİYE KAMUSEN’DEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

A
A
A
TÜRKİYE KAMUSEN’DEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Türkiye Kamu-Sen ve Kızılay Nevşehir Kan Merkezi tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde, Türk Telekom Başmüdürlüğü karşısında kan bağış istasyonu kuruldu.
Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Nevşehir Ülkü Ocakları üyesi gençlerin büyük ilgi gösterdikleri kampanyada, ilk 5 saat içerisinde 150 ünite kan toplandı.
Kan bağışı kampanyasının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, tüm Türk halkı için, kendisini feda etmiş, yüz binlerce kahraman vatan evladını hatırlamak, rahmet, minnet ve şükranla aziz hatıralarını yad etmenin kendileri için şeref borcu olduğunu söyledi.
Çanakkale Savaşında Türk halkının 250 bin şehit verdiğini ve ülkenin her köşesinden yüz binlerce kişinin, Çanakkale’ye koşarak, düşman ateşine meydan okuduğunu belirten Çetin, 10 binden fazla şehit askerin üniversite mezunu ve 70 bin askerin rüştiye mezunu olduğunu hatırlattı.O tarihte okumuş veya okuyamamış bütün gençlerin, Çanakkale’de bayrağımızın şan ve şerefle dalgalanması için kendi hayatlarından vazgeçerek kendilerini Türk Milletine kurban verdiklerini söyleyen Turgay Çetin, “Kurtuluş Savaşının Çanakkale Savaşıyla başladığını kabul ediyoruz. Cevat Paşaların, Esat Paşaların, Selahattin Adil Paşaların emek ve gayretlerini büyük bir saygıyla hatırlıyoruz. Fevzi Çakma Paşaları, erinden ordu komutanına kadar tüm kadrosuyla, 5. Orduyu yazdıkları destan nedeniyle büyük bir övgüyle hatırlıyoruz. Nihayetinde Çanakkale Savaşı’na gönüllü olarak katılan Mustafa Kemal Paşa’yı hatırlıyoruz. Arı Burnu ve Anafartalar dan aldığı ruhla, Sakarya da, Dumlupınar da gösterdiği asaleti hatırlıyoruz. ’Ben size ölmeyi emrediyorum’ diyerek dünyanın bütün mazlum uluslarının bağımsızlığını sağlayan Atamıza ahde vefa gösteriyoruz. Hatırası ve eserlerini gönlümüzde saklıyoruz. Bu çerçevede, ilk şehitten son şehide kadar Türk Milletinin bütün şehitlerini rahmet, minnet, şükran ve büyük bir hayranlıkla anıyoruz. Tarih boyunca cephelerde ve siperlerde şehit olan milyonlarca Mehmet’i sevgiyle hatırlıyoruz. Baş eğmez ruhlarından güç alarak Türk Milletinin parlak geleceğine bütün kalbimizle inandığımızı belirtiyoruz. Varlığımızı borçlu olduğumuz kahraman ecdadımızın duygularını hissetmeye, anlamaya çalışıyoruz.” dedi.
Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen’de, Türkiye Kamu-Sen üyelerine gösterdikleri duyarlı davranıştan dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından şehitler için yapılan dua ile kan bağışı kampanyası başladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.