YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 18:24

BANDIRMA`DA GARAJ CAMİİ TEKRAR İBADETE AÇILDI

A
A
A
BANDIRMA`DA GARAJ CAMİİ TEKRAR İBADETE AÇILDI

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 4 Aralık 2010 tarihinde meydana gelen patlama sonrasında ibadete kapatılan Garaj Camii tekrar açıldı.
Caminin açılış törenine Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Emniyet Müdürü Abdulkadir Cılman, İlçe Müftüsü Cahit Çetin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Ali Mantı, "Garaj Camii 14 Aralık 2010 tarihinde meydana gelen talihsiz kaza sonrasında ibadete kapatıldı. Patlama sonrasında Yalçın Erbek isimli bir vatandaşımız hayatını kaybederken, 12 kişi de değişik yerlerinde yaralandı. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kaza sonrasında ibadete kapatılan camiyi 15 ay aradan sonra bugün ibadete açtık. Dileğimiz bu tür olayların tekrar ilçemizde yaşanmamasıdır" dedi.
Mantı, Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan caminin onarımının Kültür Bakanlığı bütçesinden aktarılan kaynakla yapıldığını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.