YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 19:57

EĞİTİM BİRSEN İL BAŞKANI ZİNNUR ŞİMŞEK:

A
A
A
EĞİTİM BİRSEN İL BAŞKANI ZİNNUR ŞİMŞEK:

Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Zinnur Şimşek, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çanakkale Ruhu Emperyalist Güçlere En Güzel Cevaptır” dedi.
“Çanakkale, tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakârlığın ve sabrın destanıdır” diyen Şimşek, “Evden barktan geçerek, yardan ayrılarak, ölümü gülerek karşılayacak bir babayiğitliğe sahip olarak yazılacak bir destandır. Çanakkale destanında ve topyekûn millî mücadelede de açıkça müşahede edilmiştir ki; fakr-u zaruret içerisindeki bir millet, ihlâs sırrı ve uhuvvet bağı ile el ele verince, kendisinden sayıca kat kat büyük orduları yenmiştir.
Bu aziz millet tarihte hiçbir zaman uzun boylu esaret altında kalmaya tahammül etmediği gibi, bundan sonra da sonsuza kadar boyunduruk altına girmenin ezasına katlanamaz. Bir Batılının ifadesiyle, her milletin müdafaadan ümidi kesildiği anda bu milletin taarruzu başlamaktadır. Çünkü bu millet vatanını hiçbir ucuz beklentiye kurban etmemiş, değerlerini korumak dışında hiçbir hayalin peşinde koşmamıştır. Vatanına ve değerlerine bağlılık adına beklentisiz olmak ve adanmışlık duygusu ile hareket etmek, öyle ciddi bir güç kaynağıdır ki, bunlara sahip olan insan, hiçbir zaman yeise kapılmaz, hâdiselerin karşısında her zaman dimdik durur ve sarsılmaz bir iman ve ümitle onların üzerine yürür. Çanakkale Savaşı bu noktada Türk milletinin, dik ve sarsılmaz duruşunun ve ümitvar oluşunun destanının yazıldığı yerdir.” Diye konuştu.
Çanakkale Zaferinin milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları da bünyesinde barındırdığını ifade eden Şimşek, daha sonra şunları kaydetti;
“Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiş, vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğini sergilemiştir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünmeden verilebileceğini de cesurca ortaya koymuşlardır.
Diğer taraftan Mehmetçik, Akif’in “Ostralya’yla beraber bakıyorsun; Kanada!/ Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk” şeklinde şaşkınlığını belirttiği, güneyiyle kuzeyiyle bütün dünya ülkelerinin üzerine geldiği ve en zor şartların yaşandığı Çanakkale’de bile mürüvveti elden bırakmamıştır. Anadolu kahramanları, düşmanı eline geçirdiği, her türlü eza ve cefayı uygulayabileceği halde bunu yapmayıp, bir misafir muamelesi sergilemiştir. Şimdi, Filistin’de, Irak’ta yapılan canilikleri, insanlık dışı eza ve cefaları gördükçe bu kahramanların büyüklüğünü bir kez daha anlıyor, saygıyla yadediyoruz. Biz o idik, onlar da bu.
Milletçe kahramanlarımızın ortaya koyduğu bu Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtacız. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatı ve milletimizin emperyalist güçlere en güzel cevabıdır.
Bu inançla Eğitim-Bir-Sen olarak Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: "17 ilçemizde eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ayvacık’ta 4 mahallenin yol sorununu bitiren 12 kilometrelik grup yolunda incelemeler yaptı. Başkan Doğan, 17 ilçede eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi, Ayvacık ilçesinde de yoğun bir çalışma takvimiyle ulaşım sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Seçimden bu yana Ayvacık ilçesinde sathi ve beton olmak üzere toplamda 61 kilometre yol çalışmasına imza atan belediye; Yeniköy Terice, Zafer ve Fatih Sultan Mehmet olmak üzere 4 mahalleyi birbirine bağlayan 12 kilometrelik grup yolunu tamamlayarak mahallelerin ulaşım çilesini sonlandırdı. Bir dizi ziyaret ve inceleme için Ayvacık’ta bulunan Halit Doğan, yapımı tamamlanan 12 kilometrelik beton yol projesini inceledi, mahalle sakinleri ile buluştu. Her ilçeye eşit hizmet götürdüklerini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Her bir ilçemizi merkez görüp eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayvacık’ta 4 mahallemizi ilgilendiren grup yolunda çalışmalar başladığında kış mevsimiydi, yine hep birlikte buradaydık. Şimdi yine burada birlikte yolumuzun bitişine tanıklık ediyoruz. Çalışmalarımızı bugüne değil gelecek endeksli planlıyoruz. Sorunu çözdüğümüz noktada uzun yıllar ulaşım sorun olmasın istiyoruz. Zemin güçlendirmeden genişletmeye yolda kullandığımız malzemeden işçiliğe her detayda buna dikkat ediyoruz. Grup yolumuz tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Ulaşım ağının önemini bilerek 17 ilçemizde ekiplerimizin de özverisi ile çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekte kararlıyız" dedi.
Bursa Bursa’da Sarıkamış şehitleri rahmet ve minnetle anıldı Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yıl dönümü çerçevesince Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programda şehitler dualarla yâd edildi. Sarıkamış Harekâtı sırasında Allahuekber Dağları’nda şehit düşen kahraman askerleri için Tayyare Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi. Program, protokol üyeleri ve konukların "Cesaretin Adı Sarıkamış" konulu resim sergisini gezmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, harekâtın 111. yılı anısına okunan 111 hatim için dua edildi. Duygu dolu anların yaşandığı program, Çınar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen "Cesaretin Adı Sarıkamış" adlı gösterinin ardından sona erdi. Çınar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Maman, Sarıkamış’ın sadece bir hüzün değil, aynı zamanda bir destan olduğunu vurguladı. Maman konuşmasında, Mehmetçiğin vatan uğruna gösterdiği fedakârlığa dikkat çekerek şunları söyledi; "111 yıl önce Sarıkamış’ta yaşananlar, doğaya karşı verilmiş trajik bir mücadele olmanın ötesinde, milletimizin vicdanına kazınmış eşsiz bir direniş destanıdır. Karın bile donduramadığı bu fedakârlık karşısında bugün bizler, şehitlerimizin bıraktığı kutsal emanete ebediyen sahip çıkacağımıza söz veriyoruz." Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Çınar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa; Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Çınar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Maman, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.