DÜNYA - 15 Şubat 2026 Pazar 23:48 | Son Güncelleme : 15 Şubat 2026 Pazar 23:48

Trump’ın İran’la anlaşma sağlanamazsa İsrail’e saldırı için destek vereceği iddiası

A
A
A
Trump’ın İran’la anlaşma sağlanamazsa İsrail’e saldırı için destek vereceği iddiası

ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya İran ile bir anlaşma sağlanamaması halinde İsrail'in İran'ın balistik füze programına yönelik saldırılarını destekleyeceğini söylediği iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını destekleyeceği öne sürüldü. ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz sene aralık ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, İran ile bir anlaşma sağlanamaması halinde İsrail'in İran'ın balistik füze programına yönelik saldırılarını destekleyeceğini söylediği iddia edildi. Haberlerde, ABD’nin İsrail’e saldırılar konusunda desteğinin hava ikmal desteği veya Arap ülkelerinin hava sahasının kullanılması için izin alınması olabileceği ifade edildi.

ABD ve İran salı günü Cenevre’de bir araya gelecek

ABD ve İran arasında ilk turu 6 Şubat'ta Umman’da yapılan görüşmenin ardından tarafların ikinci tur için salı günü İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya gelmesi bekleniyor. İran görüşmelerde sadece nükleer programa odaklanırken, ABD ise İran’ın balistik füze kapasitesi ve elindeki zenginleştirilen uranyumu da müzakerelere dahil etmek istiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM’de bu hafta, Milli Savunma Bakanı Güler ve Dışişleri Bakanı Fidan milletvekillerini bilgilendirecek TBMM Genel Kurulunda bu hafta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları, çatışmaların yayılması, Orta Doğu’da tırmanan gerilim ve Türkiye’nin tutumu konusunda milletvekillerini bilgilendirecek. TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanı Güler ile Dışişleri Bakanı Fidan, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları, çatışmaların yayılması, Orta Doğu’da tırmanan gerilim ve Türkiye’nin tutumu konusunda milletvekillerini bilgilendirecek. Bakanların yapacağı sunumlarda 30’ar dakika, siyasi parti grupları tarafından yapılacak konuşmalarda ise 20’şer dakika süre verilecek. Grubu bulunmayan 2 milletvekili de 5’er dakika konuşacak. Genel kurulda, Milli Parklar Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam edecek. İlk 21 maddesi kabul edilen teklife göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ihtiyaç duyduğu hallerde ve lüzum gördüğü yerlerde görev ve hizmetleriyle ilgili döner sermayeli işletmeler kurabilecek, döner sermaye işletmesine tahsis edilen sermaye miktarını 5 katına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkili olacak. Milli Parklar Kanunu kapsamında korunan alanlardaki koruma hizmeti ile suçların takibi orman muhafaza memurları yanında av ve doğa koruma memurları ile saha bekçileri tarafından da sağlanabilecek. Genel kurulda ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Milli Birlik Hükümeti Arasında Kolluk İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Notalarla Birlikte Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Komisyonların gündemleri Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, sosyal medyaya ve doğum iznine yönelik düzenlemeleri de içeren Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ele alınacak. Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon ve Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, gündemlerindeki konuları görüşecek. Salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda milletvekillerine hitap edecek.
Muğla Kadınlar Günü’nde, karısını öldüren şahıs adliyeye sevk edildi Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ilk saatlerinde meydana gelen olayda eşi tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybederken, cinayet zanlısı koca adliyeye sevk edildi. Olay, Çamlıbel Mahallesi yayla evleri mevkiindeki bir evde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.B. (51) ile eşi Sermin Bacak (42) arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Yaşanan boğuşma sırasında Sermin Bacak, eşinin bıçak darbesiyle ağır yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Bacak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayın yaşandığı evde jandarma ve olay yeri inceleme ekipleri detaylı çalışma yaparken, Sermin Bacak’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu morguna ardından da Fethiye ilçesine gönderildiği ve 9 Mart Pazartesi günü toprağa verileceği öğrenildi. Adliyeye sevk edildi Gözaltına alınan zanlı A.B.’nin ilk ifadesinde, tartışma sırasında eşinin eline bıçak aldığını, kendisinin ise bıçağı engellemeye çalıştığı sırada yaşanan boğuşma neticesinde bıçağın eşine saplandığını iddia ettiği öğrenildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan A.B. Yatağan Adliyesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.