GENEL - 20 Mart 2012 Salı 17:41

BASIN TRAFİK KARTLARINDA YENİ DÜZENLEMEYE İLİŞKİN PROTOKOL YARIN İMZALANIYOR

A
A
A
BASIN TRAFİK KARTLARINDA YENİ DÜZENLEMEYE İLİŞKİN PROTOKOL YARIN İMZALANIYOR

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile basın kartı sahiplerine verilen basın trafik kartlarına ilişkin protokol imzalanacağını açıkladı.
Protokolün Basın ve Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde yarın BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş tarafından imzalanacağını belirtildi. BYEGM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bilindiği gibi basın kartı sahiplerine verilen basın trafik kartları, genel trafik akışını engellememek koşuluyla basın kartı sahiplerine görevleri sırasında bazı kolaylıklar sağlıyor. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 30. Maddesinde yapılan, 9 Eylül 2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle, tescil plakalarında trafik tescil kuruluşu mührünün bulunma zorunluluğu kaldırılmıştı. Böylece basın trafik kartları için talep edilen harç uygulamasına da son verilmiş oldu. Yönetmelikteki
bu değişikliğe bağlı olarak BYEGM ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında basın trafik kartlarına ilişkin yeni protokol çalışması başlatılmıştı."
Protokolün içeriğinden bahsedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Protokolle, basın trafik kartlarının verilmesi, yenilenmesi, kullanılması ve sağlayacağı kolaylıklar hükme bağlanıyor. Yeni uygulamayla basın trafik kartlarının şekli de basın kartlarına uygun olarak değiştiriliyor. Bilindiği gibi BYEGM tarafından düzenlenen basın trafik kartları, Emniyet Genel Müdürlüğünce kayıt altına alınıp tasdik edildikten sonra, talep sahibine ulaştırılmak üzere Genel Müdürlüğümüze gönderilmektedir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir