GENEL - 20 Mart 2012 Salı 19:50

YASAĞA RAĞMEN YAPILAN NEVRUZ PROGRAMI OLAYSIZ SONA ERDİ

A
A
A
YASAĞA RAĞMEN YAPILAN NEVRUZ PROGRAMI OLAYSIZ SONA ERDİ

Yasağa rağmen Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yapılan Nevruz programı, olaysız şekilde sona erdi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baluken’in konuşmacı olarak katıldığı program nedeniyle ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçe girişinde karşılanan Milletvekili Baluken ve beraberindeki heyet, sloganlar eşliğinde kutlamanın yapılacağı alana doğru giderken polis engeline takıldı. Kutlamanın yapılacağı belediye önündeki yakın bir mesafede durdurulan vekil ve beraberindekiler, polis tarafından ’Aldığımız talimat gereği burada ateş yakarak kutlama
yapamazsınız" denildi. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince Baluken, Vali M. Hakan Güvençer’i telefonla aradı. Baluken ve Vali arasında yaklaşık 10 dakika süren görüşmenin ardından toplanan kalabalığa kutlamanın yapılacağı alana giriş izni verildi. Sıkı güvenlik önlemleri altında sloganlar atarak kutlamanın yapılacağı alana giden kalabalık, burada davul zurna ve çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinden halaylar çekti.
Nevruz ateşinin yakılması ve etkinliğe katılan parti yöneticilerin selamlamasının ardından kalabalığa hitaben konuşan BDP Bingöl Milletvekili Baluken, "İçişçileri Bakanı ’yapamazsınız’ dedi, biz ’yaparız’ dedik. İşte Kanireş (Karlıova) Meydanı. İçişleri Bakanı gelsin, Kanireş Meydanı’nda halkın önüne kimse geçebiliyor mu görsün. 20 Mart’ta Kanireş, Nevruz’u en coşkulu şekilde kutluyor" ifadelerini kullandı.
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Baluken, "Kürt halkı olarak ya kölelik diyeceğiz dedik, yada özgürlük diyeceğiz dedik. Şimdi genelgelerle, yasaklamalarla Kürt halkını tekrar köleliğe sevk etmek istediler. Kürt halkının önünde barikatlar kurdular. Ama Amed’de, İstanbul’da o barikatlar yerle bir edildi. Kürt halkı kölelik değil, özgürlük dedi. Bugün gelinen aşamada şunu söylüyoruz. Kanireş Meydanı bugün ne söylüyorsa sizin temsilcileriniz olarak bizler de onu söylüyoruz" diye konuştu.
Program, olaysız şekilde sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar sürüyor Gebze’de özel bireylerin fiziksel, sosyal ve bireysel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Millet Bahçesi’nde projelendirdiği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yoğun çalışma yürütüyor. İnşa çalışmalarının devam ettiği merkezde duvar örme, karo mozaik kaplama, çatı ve elektrik desant imalatları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında kaba alçı ve kaba çimento, dış cephe sıva ve taş yünü, mekanik montaj cephe tuğla kaplaması, prekast kat silmesi montajları, doğrama ve cam montajları, alçıpan asma tavan imalatları, yangın kapıları montajı, bodrum kat tavan ve duvar boyaları, havuz ve kazan dairesi imalatları, havalandırma yangın ve sıhhi tesisat ve diğer birçok çalışmanın yapımına devam ediliyor. Özel bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerinden faydalanabilecekleri Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her şey en ince detayına kadar düşünüldü. Buna göre merkezde engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyeler yer alacak. Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 5 otizm grup eğitim odası, 7 otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu, 2 gündüz bakım odası, 3 erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 uyku odası özel bireylere hizmet verecek. Ayrıca spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zeka oyunları atölyesi, 5 derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.