YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 09:41

NAKSAN PLASTİK`E VERGİ TEŞEKKÜRÜ

A
A
A
NAKSAN PLASTİK`E VERGİ TEŞEKKÜRÜ

Gaziantep’in vergi rekortmenleri arasında yer alan Naksan Holding şirketlerinden Naksan Plastik, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Gaziantep Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’nde teşekkür plaketiyle ödüllendirildi.
Şehitkamil Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri, Belediye Başkanları, resmi kurum yöneticileri, sanayici ve işadamları katıldı. Kurumlar Vergisi Listesinde yer alan Naksan Plastik A.Ş. vergiye göstermiş olduğu önemi bir kez daha kanıtlamış oldu. Naksan Plastik adına Osman Nakıboğlu teşekkür plaketini CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’den aldı.
Vergi vermenin önemli bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çeken Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, “Güçlü bir devlet için vatandaşlarımızın vergilerini sağlıklı bir şekilde ödemesi en önemli vatandaşlık görevlerinden biridir. Bu bilincin toplumun bütün kesimlerine kazandırılması gerekir. Ödenen vergilerin ülkemize ve milletimize hizmet olarak geri döndüğünü görmek hepimizi mutlu etmektedir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de çıkan yangına ilişkin İstanbul Valiliği açıklama yaptı Sarıyer Ferahevler Mahallesi Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait ağaç depolama alanında çıkan yangına ilişkin İstanbul Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında “Rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalar yer yer devam etmektedir. İtfaiye ekipleri, depolama alanının tahta malzemelerden oluşmasından dolayı, içten yanma ihtimaline karşı soğutma çalışmalarına devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. Sarıyer Ferahevler Mahallesi Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait ağaç depolama alanında akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın geniş bir alana yayılırken ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edilmişti. İstanbul Valiliği tarafından çıkan yangına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada “17.06.2024 Pazartesi günü saat 17.00 sıralarında Sarıyer İlçesi Ferahevler Mahallesi’nde bulunan Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait ağaç depolama alanında yangın çıkmıştır. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle saat 22.30’da kontrol altına alınmıştır. Ancak rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalar yer yer devam etmektedir. İtfaiye ekipleri, depolama alanının tahta malzemelerden oluşmasından dolayı, içten yanma ihtimaline karşı soğutma çalışmalarına devam etmektedir. Yangında ölen ya da yaralanan yoktur. İtfaiye ekiplerinin içten yanma riskine karşı yürüttüğü soğutma çalışması, bir süre daha devam edecektir” ifadelerine yer verildi.
Düzce Karadeniz’deki kirliliğin müsilaj değil, alglerden kaynaklandığı ortaya çıktı Düzce’nin Akçakoca ilçesinde denizde görülen kirliliğin müsilaj değil alglerden kaynaklandığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada "Köpüklenmenin önemli ölçüde kaybolduğu, deniz suyunun berrak olduğu" bildirildi. Düzce Valiliği Akçakoca ilçesinde denizde görülen beyazlığın müsilaj olmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada "İlimiz Akçakoca ilçesinde ’Marmara’dan sonra Karadeniz’de de görüldü’, ’Karadeniz’de müsilaj yayılıyor’ şeklinde haber ve iddialara ilişkin 17 Haziran 2024 tarihinde Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Düzce İl Tarım Orman Müdürlüğü ekiplerince yerinde inceleme yapılmıştır. Yapılan incelemede, haberlere konu edilen videolarda görülen köpüklenmenin önemli ölçüde kaybolduğu, deniz suyunun berrak olduğu, deniz yüzeyinde yer yer köpük kümelenmeleri bulunduğu, suda koku bulunmadığı gözlemlenmiş, su sıcaklığı 23.7°C, Ph:7:44, hava sıcaklığı 27°C olarak ölçülmüştür. Uzmanlardan oluşan ekiplerimizce durumun iddia edildiği gibi müsilaj olmadığı değerlendirilmiştir. Konu ile ilgili Düzce Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Taşpınar ve ekibinin yaptığı incelemede de Akçakoca sahilindeki görüntülerin müsilaj olmadığı, bunun hızlı bir şekilde çoğalan ve akabinde kısa süre sonra ölen algler nedeniyle olduğu, bunların ortamdaki yüksek sıcaklık ve yüksek besin maddesi ile alakalı olarak oluştuğu, nihayetinde denizde yüzey aktif madde, benzeri yağ ve proteinlerle parçalanıp bunun da denizde köpürmeye neden olduğu ifade edilerek, deniz suyu numunesi alınarak laboratuvarlarda analiz yapılması gerektiği vurgulanmıştır. Tüm şüphelerin ortadan kaldırılması için her iki müdürlüğümüz tarafından ileri tetkik amaçlı su numuneleri alınarak, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği gereğince incelenmek üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine, bakteriyolojik ve ağır metal analizi yapılmak üzere Bolu Gıda Kontrol Laboratuvarına teslim edilmiştir. Alınan numunelerin laboratuvar sonuçları ayrıca paylaşılacaktır” denildi.