YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 15:01

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLUM MERKEZİ’NİN KURSİYERLERİ, ERZURUM E TİPİ KAPALI CEZAEVİNE ÇIKARMA YAPTI…

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLUM MERKEZİ’NİN KURSİYERLERİ, ERZURUM E TİPİ KAPALI CEZAEVİNE ÇIKARMA YAPTI…

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Toplum Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler ve usta öğreticiler, Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ne çıkarma yaptılar. Cezaevinde çeşitli suçlardan dolayı hükümlü bulunan kadın mahkumların saç ve cilt bakımını yapan kursiyerler, hünerlerini sergilemek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, mesleki eleman yetiştirilmesi sürecine sağladığı katkının yanında sosyal etkinlikleriyle de göz dolduruyor. Toplum Merkezi’nde kuaförlük ve cilt bakımı eğitimi alan kursiyerlerle usta öğreticiler, Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ni ziyaret ederek, kadın mahkumlarla bir araya geldiler. Kursiyerler ve usta öğreticiler, çeşitli suçlardan dolayı hükümlü bulunan kadın mahkumların saç ve cilt bakımlarını yaptılar.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2009 yılında hizmete sunulan Toplum Merkezi’nin, örnek hizmetler üreten bir birim haline geldiğini söyledi. Erzurum’da nitelikli işgücüne duyulan ihtiyacın giderilmesi noktasında önemli bir misyon yüklenen Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nin, örnek teşkil edecek çalışma ve etkinliklerle de gündeme geldiğini kaydeden Başkan Küçükler, “Toplum Merkezimizde kuaförlük ve cilt bakımı eğitimi alan kursiyerlerimizi, gerekli izinleri aldıktan sonra usta öğreticilerimizle birlikte Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderdik. Buradaki kadın mahkumlarla bir araya gelen kursiyerlerimiz, kendilerine verilen eğitimlerin hakkını gerçekten vermiş oldular” diye konuştu.
KÜÇÜKLER: TOPLUMUN HER BİR FERDİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…
Büyükşehir Belediyesi’nin, toplumun her bir ferdine ayrı bir önem verdiğinin altını çizen Başkan Küçükler, “Kursiyerlerimizi kapalı cezaevine göndermemizin bazı nedenleri var. Bunlardan ilki, gelecekte meslek yaşamına atılacak olan kursiyerlerimizi her türlü iş ve çalışma koşuluna hazırlamak ve adapte etmektir. Bir diğer amacımız da, çeşitli suçlardan dolayı hüküm giymiş olan kadınlarımızın her şekilde ve her koşulda yanlarında olduğumuzu göstererek, onları yeniden kazanabilmek ve kendilerini hayattan soyutlamalarına engel olmaktır” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, bu amaca hizmet eden farklı bir projeyi ise, geçtiğimiz ay uygulama koyduklarını hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında eski hükümlülerle hükümlü yakınlarına yönelik bir proje yürütüyoruz. Bu projeyle mahkum ailelerine mesleki eğitimler veriyor, hayata tutunmalarını mümkün hale getiriyoruz. Eski hükümlülere de, benzer şekilde meslek eğitimleri veriyor ve sosyal hayata yeniden entegre olabilmelerini sağlıyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.