YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 13:57

YEREL GAZETEDEN ŞİKAYET MEKTUBU

A
A
A
YEREL GAZETEDEN ŞİKAYET MEKTUBU

Van`da bir yerel gazete çalışanları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve muhalefet liderlerine birer mektup göndererek deprem sonrası yaşanan sorunlara dikkat çekti.
Van`da yayın hayatını sürdüren Van Haber gazetesi çalışanları, "Van Haber susamayacak" başlıklı birer mektup hazırladı. CHP Van İl Başkanı Cemal Şen`in de aralarında bulunduğu gazete çalışanları, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan PTT şubesine gelerek, buradan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`a birer mektup gönderildi. Gönderilen mektupta Van milletvekilleri, vali, belediye başkanı, sivil toplum
kuruluşları ve meslek odaları temsilcilerinin şikayet edildi. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Haber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Naif Yaşar, deprem bölgesinde yaşanan sıkıntılar üzerinde durdu. Yaşar, "Özetle iki büyük deprem yaşadık. Depremlerin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen sıkıntılar devam ediyor. Söz konusu sıkıntıları defalarca dile getirdik ama ne yazık ki sorunların muhataplarından cevap bulamadık" dedi.
İlin siyasi seçilmişlerinin ve mülki ekranın deprem çözümleri konusunda yeterli gayreti göstermediklerini iddia eden Yaşar, "İlimizin yeniden ayağa kalkması için yapılan tüm çağrılara rağmen muhataplardan cevap alamayınca sorunu devletin büyüklerinin gündemine taşıdık. Deprem bölgesinin daha fazla acı çekmemesi için devlet büyüklerinin dikkatlerini buraya çekmek istedik. Umarız amacımıza ulaşırız" şeklinde konuştu.
Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`na kendi eliyle şikayet mektubunu gönderen CHP Van İl Başkanı Cemal Şen de, Van için yapılacak olan her olumlu gelişmenin yanında olduklarını belirtti. Şen, "Deprem sorunlarının çözümü konusunda hatalı olan kim varsa kamuoyunda teşhir etmeliyiz. Bu CHP dahi olsa fark etmez. Van Haber gazetesinin bu çalışmasını yürekten destekliyorum" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir