ASAYİŞ - 21 Mart 2012 Çarşamba 14:47

ÜNLÜ FUTBOLCULARA KADIN PAZARLAYAN ÇETEYE CEZA YAОDI

A
A
A
ÜNLÜ FUTBOLCULARA KADIN PAZARLAYAN ÇETEYE CEZA YAОDI

Konya`da internetten `çocuk bakıcısı aranıyor` ilanıyla Türkiye`ye getirdikleri aralarında doktorların da bulunduğu 18 yabancı uyruklu kadına zorla fuhuş yaptırıp, ünlü futbolculara da pazarladıkları iddia edilen çeteye ceza yağdı. Çete lideri 28 yıl 9 ay hapis ve 165 bin lira para cezasına çarptırılırken, diğer 28 sanık ise 26 yıla kadar değişik hapis cezalarına çarptırıldı.
Mersin`de yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptıran çetenin Konya`da yapılanmaya başladığının belirlenmesi üzerine fuhuş çetesinin lideri Uğur Kılıç ile yardımcıları Ahmet Küçükşahin, Adnan Yağlıoğlu, Irma Mjvanadze, Kiraz Kurnaz ve Sevgi Çelik`in telefonları 2008`de mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Dinlemeye fuhuş çetesinin telefonlarına ünlü futbolcuların da takıldığı ortaya çıktı. O dönem Sarıyerli futbolcu Gökhan Çakır`ın Konyaspor`da oynarken hayat kadını 20 yaşındaki A.H.A. ile iki kez
cinsel ilişkiye girdiği, yine Konyaspor`da oynarken Müslüman olup Mertol Karatay ismini alan Brezilyalı futbolcu Batista`nın da hayat kadınına acıyıp, fuhuşu bırakıp kendisiyle yaşamayı teklif ettiği belirlendi. Hayat kadını A.H.A.`nın ifadesindeki, "Konyaspor`da top oynayan futbolcu Gökhan ile iki defa para karşılığı cinsel ilişkiye girdim. Daha sonra Uğur, beni Batista isimli futbolcunun evine gönderdi. Sürekli ilişki anında kanamam geldiği için ağladım. Batista, bana acıyarak ilişkiye girmedi. Ayrıca,
`Seni satan adam nasıl vicdansız, bu halde seni bana göndermiş, bu işleri bırak gel benimle yaşa` dedi. Batista benimle ilişkiye girmediği halde paramı Uğur`a vermiş" sözleri de kayıtlara geçti. 16 Kasım 2008`de yapılan operasyonda 29 kişi yakalandı. Özel Yetkili Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 2009`da açılan dava 3 yıl sonra karara bağlandı.
ÇETE LİDERİNE 28 YIL HAPİS, 165 BİN LİRA PARA CEZASI
Mahkemede 12`si tutuklu 29 sanık hakkında karar verildi. Son savunmalarında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, çete lideri Uğur Kılıç`ı `zorla fuhuş yaptırmaktan` 24 yıl 9 ay, `suç örgütü kurmaktan` ise 4 yıl olmak üzere toplam 28 yıl 9 ay hapis, 165 bin lira para cezasına mahkum etti. Çete liderinin yardımcısı Adnan Yağlıoğlu da 26 yıl 9 ay hapis ve 165 bin lira para cezasına çarptırılırken, diğer sanıklar ise 4 yıl ile 15 yıl asında değişen hapis ve 30 bin lira ile 105 bin lira adli
para cezalarına mahkum edildi. Mahkeme heyeti ayrıca, kararla birlikte sanıklardan çete lideri Uğur Kılıç, yardımcısı Adnan Yağlıoğlu, Sefa Taşoğlu, Kiraz Kurnaz, Irma Mjavanadze, Sevgi Çelik ve Kadir Yılmaz`ın tutukluluklarının devamına karar verdi.
`Çocuk bakıcısı` olarak çalışmak için geldikleri Türkiye`de fuhuş batağına saplanan yabancı uyruklu kadınlar, nasıl fuhuş batağına sürüklendiklerini mahkemede ayrıntılarıyla anlattılar. Yabancı uyruklu kadınlara yüzlerine kezzap dökülme tehdidiyle zorla fuhuş yaptırıldığı iddianamede belirtildi. Fuhuş yapan kadınların günde en az 10 kişiye pazarlandığı belirtilen iddianamede, bir hayat kadının günde en az 800 lira kazandığı, bunun yarısını kendisini pazarlayana verdiği iddia edildi.
Gürcistan uyruklu çocuk doktoru N.M. (32), ülkesinde iş bulamayınca Türkiye`ye gelip hayat kadınlığına başladığını söyledi. Yine doktor olan Gürcistan uyruklu N.A. (30) da, ülkesinde doktorluk yaparken Türkiye`ye geldiğini, bir süre hayat kadınlığı yaptıktan sonra Antalya`da tanıdığı Y. ile birlikte yaşamaya başladığını belirtti. Ermenistan`da konservatuvarı bitirdiğini belirten S.A. ise, çocuğunun ve kendisinin geçimini sağlamak için fuhuş yaptığını söyledi. Gürcistan`da hemşire olduğunu ifade eden D.B.
de, 1.5 yıldır Türkiye`ye gelip gittiğini, geçimini sağlamak için hayat kadınlığı yaptığını söyledi. B.Y. ise, çete üyesi olan ve aynı zamanda hayat kadınlığı yapan ablası N.Y. ile ablasının birlikte yaşadığı Hızır Akkoyun`un zoruyla hayat kadınlığına başladığını iddia etti. Fuhuştan vazgeçmek istediği zaman Akkoyun`un kendisini, "Eğer beni terk ederseniz, bırakırsanız düğünlerde oynadığınız görüntüleri ağabeyinize veririm, kıyafetlerinizi ailenizin önüne atarım" şeklinde tehdit ve baskı kurduğunu iddia
etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.