GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 16:02

CHP MİLLETVEKİLİ ÖZGÜNDÜZ: "OKTAY, SİVAS OLAYINI AYDINLATTIОI İÇİN HAKKINDA BU DAVA AÇILDI"

A
A
A
CHP MİLLETVEKİLİ ÖZGÜNDÜZ: "OKTAY, SİVAS OLAYINI AYDINLATTIОI İÇİN HAKKINDA BU DAVA AÇILDI"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan yargılanan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay`ın Sivas olaylarını aydınlattığı için hakkında bu davanın açıldığını savundu.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve çok sayıda vekil, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs davası sanıklarına destek vermek üzere adliyeye geldi. Duruşmayı izledikten sonra adliye önünde basın açıklaması yapan Antalya Milletvekili Gürkut Acar, davanın siyasi bir dava olduğunu belirterek, "İddianameyi inceledik. İddianamedeki olayların tamamına yakınının telefon görüşmesine dayandırılıyor. Bu telefon görüşmelerinin yorumlanmasına dayandırılan bir davadır" dedi.
Ergenekon ile ilgili tahliye talebinde bulunan ne kadar yargıç varsa görevden alındığını iddia eden Acar, "Daha da vahimi Deniz Feneri davasında 3 savcının 3`ü birden görevden alınmaktadır. Bunları tesadüf olarak kabul etmek mümkün değil. Belli bir planın parçasıdır. Türkiye`de ne yargı bağımsızlığı, ne basın özgürlüğü kalmıştır. Her şey iktidarın baskısı altındadır. Söyledikleriniz de mahkemede tartışılacaktır mutlaka. Ama bunları şimdiden suçlu ilan etmek doğru değil" diye konuştu.
Basın mensuplarının "Süren soruşturmada hakimlerle görüşmesi doğru mu?" sorusu üzerine ise CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz devreye girerek, "Sizin dediğiniz konu asliye cezalık bir suçtur. Ağır cezanın alanına girmez. İddianameye konu olan olaylar tamamen telefon görüşmeleri. Normal koşullarda teknik olarak bu şekilde bir iddianame yazılmaz. İddianamede suç vasfı ve bunun kanuni unsurları gösterilir. Tapeler, dosyada delil olarak, deliller kısmında söylenir. Öyle olsa bile adil yargılamayı
etkilemeye teşebbüs suçu ağır cezanın alanına giren bir yargılama değildir. Herkesin bildiği ama söylemediği şeyi söyleyeyim. Sayın Seyfi Oktay meşhur Sivas davasına konu olan olayı Adalet Bakanı olarak aydınlattığı için hakkında bu dava açılmıştır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.